Ένας πρώην ιεραπόστολος Βρίσκει τον Θεό

Η ιστορία της λύτρωσης του David Flood και της Aggie Hurst είναι μια εικόνα ατελείωτης χάρης που έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές για δεκαετίες. Στις αρχές του 1900, ο David και ο Svea Flood μπήκαν στο πεδίο της αποστολής στην Αφρική. Ένα άλλο ζευγάρι ιεραποστόλων ενώθηκε μαζί τους. Μετά από μικρή επιτυχία στο να προσεγγίσουν τους ανθρώπους γύρω τους, το άλλο ζευγάρι ιεραποστόλων τα παράτησε και επέστρεψε στο σπίτι. Η μόνη επαφή που είχαν οι Flood’s ήταν με ένα μικρό αγόρι που πουλούσε φρούτα.

Η Svea Flood γέννησε στο πεδίο της αποστολής μια κόρη, αλλά πέθανε από ελονοσία λίγο αργότερα. Τότε ήταν που ο Ντέιβιντ εγκατέλειψε επίσης, παράτησε το ιεραποστολικό πεδίο, εγκατέλειψε την πίστη του και εγκατέλειψε τη νεογέννητη κόρη του. Νιώθοντας εγκαταλελειμμένος από τον Θεό, άφησε το μωρό στον σταθμό της ιεραποστολής και επέστρεψε στο σπίτι του με συντετριμμένη καρδιά. Οι άνθρωποι που την υιοθέτησαν την ονόμασαν Άγκυ.

Όσο ζούσε η Άγκι Χερστ, ο πατέρας της Ντέιβιντ Φλοντ παρέμενε στην άλλη άκρη του ωκεανού, αγνοώντας τις προσπάθειές της για συμφιλίωση. Χρόνια αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν θανάσιμα άρρωστος. Ήταν αποφασισμένη να τον δει. Όταν πατέρας και κόρη συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τότε που ήταν βρέφος, εκείνος της είπε κλαίγοντας ότι δεν ήθελε ποτέ τα πράγματα να τελειώσουν όπως είχαν.

Η Άγκι προσπάθησε να τον παρηγορήσει μοιράζοντας ότι ο Θεός ήταν εκεί σε όλο αυτό, δουλεύοντας πιστά στα παρασκήνια. Ο Ντέιβιντ ξέσπασε από θυμό και της είπε να μην αναφέρει τον Θεό στην παρουσία του. Σαράντα χρόνια χήρος, σαράντα χρόνια από το ιεραποστολικό πεδίο, σαράντα χρόνια αλκοολικός τον είχε αφήσει γεμάτο πίκρα στη σκέψη ενός δημιουργού.

Τότε η Άγκι του έδειξε ένα άρθρο, έδειχνε μια εικόνα ενός σταυρού, ένα μνημείο για την πρώην σύζυγό του Σβέα. Του μίλησε για την αναζωπύρωση που συνέβη στο Κονγκό αφότου έφυγε με αηδία από το πεδίο της αποστολής. Του μίλησε για το αγοράκι που πούλησε φρούτα που έγινε ιεροκήρυκας και οδήγησε το χωριό στον Χριστό.

Σαράντα χρόνια ήταν πολύς χρόνος για να περιμένουμε τη θεραπεία. Αλλά ο David Flood το βίωσε εκείνη την ημέρα, γυρνώντας την καρδιά του πίσω σε εκείνο με τα χέρια τρυπημένα στα νύχια.

Δεν πέρασε πολύς καιρός μετά την επίσκεψη της Άγκι που ο Ντέιβιντ πέθανε, τελικά σε ειρήνη με τον Θεό. Αλλά η ιστορία του Κατακλυσμού δεν είχε τελειώσει.

Τα χρόνια πέρασαν και η Άγκυ και ο σύζυγός της ήταν στο Λονδίνο σε μια διάσκεψη ακούγοντας έναν ιεροκήρυκα από το Κονγκό. Μετά το συνέδριο τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν γνώριζε τον David και τον Svea Flood. «Είμαι το αγοράκι που πούλησε τα φρούτα της οικογένειάς σου», είπε!

Τότε της είπε ότι ο Svea Flood ήταν ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στο Κονγκό. Τότε της είπε ότι μετά τη μεταστροφή του χωριού, το ευαγγέλιο εξαπλώθηκε σαν φωτιά. Τώρα βρισκόταν στο Λονδίνο ως εκπρόσωπος περισσότερων από 120.000 πιστών στο Κονγκό, οι οποίοι εντόπισαν το πνευματικό τους θεμέλιο πίσω στο Flood’s. Η ιστορία τους είναι μια εικόνα χάρης, πραγματικά εκπληκτική χάρη.


Source by Tobin Crenshaw

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.