Ανοιχτή επιστολή στον απόντα πατέρα του γιου μου

Το να είσαι γονιός συνοδεύεται από τις μυριάδες προκλήσεις του. Έρχεται πρώτα με το τι σημαίνει-πραγματικά-το κλάμα-τους τους πρώτους μήνες, μετά έρχεται στο στάδιο των τρομερών δύο και μέχρι τους ενοχλητικούς εφήβους και όχι μόνο. Κάθε στάδιο της ανατροφής των παιδιών είναι κάτι. Προσθέστε στο μείγμα όλων αυτών το να πρέπει να ασχοληθείτε μόνοι με αυτό ως μόνος γονέας. Αυτό το κάνει πολύ περισσότερο αγώνα και μια περαιτέρω μαρτυρία για τη δύναμή μας ως γονείς όταν όλα αποδίδουν.

Και ναι, τόλμησα να αποκαλέσω τον πατέρα του γιου μου απόντα. Δεν υπάρχει καλύτερη λέξη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω καλύτερα αυτό που είναι για τον γιο μας. Αλλά σε περίπτωση που εσείς, ο πατέρας του γιου μας, μπορείτε να το διαβάσετε και να έχετε καλύτερες προτάσεις για μια διαφορετική λέξη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, μη διστάσετε να με ενημερώσετε. Αλλά για να ξέρεις, δεν θα κρατήσω την ανάσα μου.

Ναι, γνωριστήκαμε με τον πιο αμφιλεγόμενο τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα μόνο αν καταλήξαμε να έχουμε κάποια σχέση μεταξύ μας, και ναι ήξερες ότι ποτέ δεν ήθελα να κάνω τίποτα με αυτό που θα μπορούσε να γίνει με τους δυο μας, αλλά εσύ είχε τον τρόπο σου με τις λέξεις. Τελικά με έφτασες εκεί που ήθελες να είμαι. Και παρόλο που ήξερα ότι ήταν τόσο λάθος, εξακολουθούσα να παίζω μαζί. Ανοίγαμε και σβήναμε όποτε μας άρεσε. Έφτασα σε ένα σημείο και έφυγα. Δεν ήξερα ότι είχα φύγει με αυτή την ευλογία που είναι ο γιος μου μέσα μου.

σε μισούσα. Μεγαλώνοντας ονειρευόμουν ότι θα αποκτούσα καλή εκπαίδευση, θα έβρισκα μια καλή δουλειά και έναν καλό άντρα για να μπω. Ένα με το οποίο θα έκανα μια όμορφη οικογένεια. Τότε ήμουν εδώ, προσδοκώ και αρνήθηκα ότι είχα καταλήξει να κουβαλάω το παιδί σου και δεν είχα σκεφτεί να μοιραστώ ποτέ ένα μέλλον μαζί σου. Για αυτό, σε μισούσα τόσο πολύ. Θα ήθελα να ξυπνήσω με την είδηση ​​ότι κάτι περίεργο σου συνέβη για να σβήσει οριστικά η μνήμη σου. Ήμουν τόσο τυφλωμένος από την οργή που το μόνο που έκανα ήταν εμμονή με το γεγονός ότι σε μισούσα τόσο πολύ. Λάβετε υπόψη ότι δεν ήμουν θυμωμένος μαζί σας για αυτό που εγώ και δεν πρόκειται να γίνετε, ήμουν θυμωμένος μαζί σας για τον γιο μου. Τρελάθηκα γιατί μια μέρα ο γιος μου θα κάνει σκληρές ερωτήσεις. Και δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να του δώσω απαντήσεις.

Δεν ξέρω ακριβώς πότε έφυγε όλο το μίσος. Δεν μπορώ να προσδιορίσω κάποια συγκεκριμένη κατάσταση που οδήγησε στο να εξαφανιστεί ο πόνος. Ήταν απλώς ένα μείγμα ημερών και γεγονότων που απλώς θολά μαζί με οδήγησαν να σε λυπάμαι για την όμορφη στιγμή που μεγάλωσες τον γιο μας που έχασες και τελικά έφτασα σε ένα σημείο που θα μπορούσα να σε συγχωρήσω. Άλλωστε, σε άφησα, ΕΠΕΛΕΞΑ να μας τελειώσω, αλλά εσύ είσαι αυτός που διάλεξε να εγκαταλείψει τον γιο μας. Είσαι αυτός που δεν έκανε ποτέ προσπάθεια να γίνει πατέρας του γιου μας. Και μόλις συνειδητοποίησα ότι σε λυπάμαι. Είχα την τιμή να δω τα πρώτα του όλα. Είμαι αυτός που κλαίει όταν πονάει. Είμαι αυτός που έχει ενθουσιαστεί να δει στο τέλος της ημέρας. Είμαι αυτός που κοιτάζει τόσο βαθιά στα μάτια σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για αυτό που είμαι στη ζωή του. Σου λείπουν όλα. Και σε λυπάμαι. Δεν ξέρεις καν πόσο γλυκός είναι και πόσο αγαπητός είναι. Είναι το πιο γλυκό ον, και ας το παραδεχτούμε, τα παίρνει όλα από την πλευρά μου.

Συγχωρώ το γεγονός ότι δεν τον μεγαλώνουμε μαζί. Αναγκάστηκα να μεγαλώσω, να συνέλθω. Πετάχτηκα σε έναν κόσμο όπου ξυπνούσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας, όπου ήμουν εκστασιασμένος που αγόραζα ένα καινούργιο κύπελλο, και όπου έπρεπε να κάνω σχέδια για εμένα και το μέλλον του γιου μας. Συγχωρώ το γεγονός ότι είσαι χάλια, γιατί με έκανε καλύτερη μητέρα. Τον αγαπώ διπλά και θα δώσω το διπλάσιο για να αναπληρώσω παντού που σου λείπει. Κάθε μέρα ξυπνάω και ανυπομονώ να βελτιώσω τον εαυτό μου για εκείνον. Έχω κάτι να περιμένω με ανυπομονησία εξαιτίας του, και έχει μια ολόκληρη ζωή μπροστά του με ατελείωτες δυνατότητες και περιορισμένη απογοήτευση λόγω της απουσίας σου στη ζωή του.

Λυπάμαι για τα αναπόφευκτα συναισθήματα θλίψης και αυτο-αμφιβολίας που θα έχει για τον εαυτό του εξαιτίας σου. Ο μόνος μου στόχος είναι να έχει μια ευτυχισμένη ζωή και δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να του το είχα δώσει αν ήσουν μέρος της. Θα τον κάνω να καταλάβει ότι έχει έναν πατέρα στον παράδεισο που είναι εκεί για αυτόν και τον αγαπά άνευ όρων. Ξέρω ότι πιθανότατα δεν θα το διαβάσετε ποτέ, αλλά στην περίπτωση που το διαβάσετε, σας ευχαριστώ για τον γιο μου. Είναι ο έρωτας της ζωής μου και χωρίς εσένα δεν θα υπήρχε. Σε λυπάμαι που δεν βίωσες το μεγαλείο που είναι αυτός, και σε συγχωρώ για το προνόμιο να τον μεγαλώσεις μόνος. Σας παρακαλώ μην το μπερδεύετε με το γεγονός ότι ο γιος μου δεν έχει πατέρα. Δεν το συγχωρώ αυτό, και είμαι σίγουρος ότι ούτε αυτός θα το συγχωρήσει. Αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσεις και θα πρέπει να αντιμετωπίσεις όταν η ζωή σου πλησιάσει στο τέλος της. Ελπίζω να σε βασάνισε όπως με βασάνιζε πριν το αφήσω. Προσεύχομαι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο Θεός να μας ευλογήσει με την πατρική φιγούρα που αξίζουμε σε εμένα και σε αυτόν.


Source by Betty S Kimeu

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.