Αφιέρωμα στον Πατέρα (προορίζεται να διαβαστεί στην Εκκλησία την Ημέρα του Πατέρα)

Αυτή την Ημέρα του Πατέρα προσφέρουμε αυτά τα λόγια φόρου τιμής στον Πατέρα, και δεδομένου ότι το φόντο αυτού του αφιερώματος είναι στην Εκκλησία, θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας η Θεία Πατρότητα σήμερα το πρωί.

Για τον μικρό γιο, ο μπαμπάς αντιπροσωπεύει όλα όσα θέλει να είναι στη ζωή «όταν μεγαλώσει». Παρακολουθεί με μάτια και αυτιά που καταγράφουν πώς ζει ο μπαμπάς, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά είτε στην οικογενειακή τους ώρα αναψυχής. Αυτή η ηχογράφηση γίνεται σε καθημερινή βάση στη ζωή του, καθώς μια μέρα θα πιέσει το «play», και θα γίνει ο ίδιος μπαμπάς.

Για τη νεαρή κόρη, ο μπαμπάς είναι ο ιππότης της με τη λαμπερή πανοπλία με την ευθύνη να την προστατεύει, αλλά αρκετά τρυφερός για να την πλημμυρίσει με την άνευ όρων αγάπη του όταν χρειάζεται να μάθει ότι είναι εκεί. Για εκείνη, ο μπαμπάς παραμένει «μπαμπάς» στα ταραχώδη χρόνια των εφηβικών δοκιμασιών, και στη συνέχεια με δάκρυα που πέφτουν και τρέμουν χείλη φιλά τον «μπαμπά» στο μάγουλο στο γάμο της με την ελπίδα ότι θα παντρευτεί κάποιον που θα την αγαπά και θα την προστατεύει «όπως ακριβώς Το έκανε ο μπαμπάς».

Μερικοί μπαμπάδες έχουν γίνει ηγέτες της οικογένειάς τους χωρίς θεϊκό παράδειγμα στο σπίτι τους καθώς μεγάλωναν, ωστόσο έχουν αποφασίσει μέσα τους να ξεκινήσουν μια κληρονομιά αγάπης, ώστε τα δικά τους παιδιά να έχουν ένα καλό παράδειγμα να ακολουθήσουν. Όπως ο Ιησούς του Ναυή προκάλεσε τους παλιούς ανθρώπους στο εδάφιο Ιησούς του Ναυή 24:15β, δηλώνει αυτά τα λόγια και μετά κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στη δέσμευση: «Αλλά εμένα και το σπίτι μου, θα υπηρετήσουμε τον Κύριο».

Ο θεοσεβής Πατέρας αναγνωρίζει τις δικές του ελλείψεις και αποτυχίες κατά καιρούς καθώς ποιμαίνει την οικογένειά του και θα είναι αρκετά ταπεινός ώστε να αντλήσει βοήθεια και καθοδήγηση από τη δύναμη του Επουράνιου Πατέρα του. 2 Κορινθίους 12:9α «Σας αρκεί η χάρη μου, γιατί η δύναμή μου τελειοποιείται στην αδυναμία». Ο ευσεβής Πατέρας δεν ντρέπεται να παραδεχτεί στιγμές αδυναμίας και ανεπάρκειας, και ναι, ακόμη και να χύνει ένα-δύο δάκρυα μερικές φορές καθώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής και της ηγεσίας της οικογένειάς του. Ανυπομονεί να ανατρέξει στον Θεό και να ομολογήσει την ανάγκη του σε αυτόν που είναι τα πάντα επαρκής και τα πάντα γνωρίζει.

Σε χειροκροτούμε μπαμπά, καθώς θυσιάζεις για την οικογένειά σου με πολλούς τρόπους, αλλά σε ενθαρρύνουμε επίσης να δώσεις το πιο πολύτιμο περιουσιακό σου στοιχείο στα παιδιά σου όσο το δυνατόν περισσότερο, που είναι φυσικά ο χρόνος σου. Αυτοί οι ειδικοί χρόνοι του παιχνιδιού στην πίσω αυλή μπορεί να προκαλέσουν κάποια φθορά στο γρασίδι, αλλά θα αναπτύξουν μια εξαιρετική σχέση. Αυτά τα πρωινά ψάρεμα μαζί μπορεί να μην αποδίδουν πολλά για το δείπνο, αλλά οι συζητήσεις κατά το ψάρεμα θα είναι πολύ καλές και για τον μπαμπά και το παιδί. Αφιερώνοντας χρόνο για ένα „ραντεβού με την κόρη σου“ θα της δώσει ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να αναζητήσει στους τρόπους και τις πράξεις όταν αρχίσει να βγαίνει ραντεβού.

Υπάρχει μια δήλωση που λέει ότι «ο χρόνος είναι ουσιαστικός», και αυτό συμβαίνει όντως όταν οι μπαμπάδες και τα παιδιά αλληλεπιδρούν.

Ευχαριστώ που δούλεψες, σχεδίασες, νοιάζεσαι, πειθαρχείς, διδάσκεις και ναι, μαθαίνεις να είσαι ο καλύτερος μπαμπάς που μπορείς να είσαι. Σε έναν κόσμο που λέει „δεν μπορώ“, ευχαριστώ που είπες „μπορώ επίσης!“

Πάνω από όλα, σας ευχαριστώ που είστε «μπαμπάς» και εμπιστεύεστε τον Επουράνιο Πατέρα σας να σας καθοδηγήσει στο ταξίδι.

Παρέχεται από – http://www.churchletters.net

(Η πηγή δεν χρειάζεται να σημειωθεί αν τοποθετείτε σε δελτίο ή μοιράζεστε σε Πατέρες στην Εκκλησία σας)

Ευτυχισμένη Ημέρα του Πατέρα!


Source by Norman Lawrence

About admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.