Γερμανικά έθιμα γάμου

Οι περισσότεροι πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν τις παραδόσεις που σχετίζονται με το γάμο στις ΗΠΑ Ο Ιούνιος είναι ο αγαπημένος μήνας για γάμο. «Κάτι δανεικό, κάτι μπλε», το «πάρτι του γαμπρού» για τους γονείς και το γαμήλιο γλέντι, μια «προίκα (ίσως)», είναι «ατυχία να δεις τη νύφη με το νυφικό πριν την τελετή», ο πατέρας της νύφης. κάνοντας εκείνο το μακρύ ταξίδι στον διάδρομο με την κόρη του και τους άντρες, ας μην ξεχνάμε το «πάρτι ελαφιών»!

Αλλά στη Γερμανία ο προτιμώμενος μήνας για γάμο είναι ο Μάιος. Οι παραδόσεις που σχετίζονται με το γάμο στη Γερμανία είναι πολλές και ποικίλλουν ανά περιοχή. Επίσης, ορισμένες από τις νεότερες γενιές μπορεί να μην εφαρμόζουν πλέον τις ακόλουθες γαμήλιες παραδόσεις.

ΒΕΡΕΣ ΓΑΜΟΥ

Κατά την περίοδο του αρραβώνα και η νύφη και ο γαμπρός φορούν ένα δαχτυλίδι στο αριστερό τους χέρι. Μετά το γάμο φορούν τη βέρα στο δεξί τους χέρι. Συνήθως τα δαχτυλίδια είναι χρυσά χωρίς διαμάντια.

Ρούχα της νύφης

Στη Γερμανία, όπως και στις ΗΠΑ, η νύφη φοράει «λευκά». Αλλά στη Γερμανία οι νύφες φορούν είτε πολύ κοντά τρένα ή συνήθως καθόλου κολλημένα στο νυφικό τους. Εάν φοριούνται πέπλα, έχουν μήκος στα δάχτυλά τους και συνήθως δεν φοριούνται ποτέ στο πρόσωπο όπως στις ΗΠΑ. Συχνά στη θέση των πέπλων φοριέται μια λουλουδάτη κορδέλα για το κεφάλι με κορδέλες. Άλλα αξεσουάρ που περιλαμβάνονται μπορεί να είναι ένα Diadem (Tiara), ένα μικρό πορτοφόλι με κορδόνια και γάντια. Το έθιμο είναι η νύφη να ντύνεται στο σπίτι της ή στο σπίτι των γονιών της και μετά να οδηγεί στην τελετή.

Ρούχα γαμπρού

Ο γαμπρός φορά συνήθως ένα μαύρο κοστούμι ή ένα σακάκι καπνίσματος (δείπνο τζάκετ)

Η γαμήλια τελετή

Πριν από έναν εκκλησιαστικό γάμο, η νύφη και ο γαμπρός θα έχουν παντρευτεί στο Standesamt (Γραφείο Μητρώου) από έναν γραμματέα που είναι πιο συχνά στο Rathaus (δημαρχείο). Χρειάζεται μάρτυρας για τη νύφη αλλά και για τον γαμπρό.

Ο εκκλησιαστικός γάμος

Μαζί, η νύφη και ο γαμπρός θα μπουν στην εκκλησία και θα περπατήσουν στο διάδρομο. Επειδή δεν είναι νόμιμο να γίνεται μόνο μια εκκλησιαστική τελετή, το ζευγάρι θα έχει ήδη παντρευτεί νόμιμα από Standesbeamte. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, δεν συνηθίζεται να υπάρχουν παράνυμφοι, κουμπάροι ή κορίτσια λουλουδιών.

Άλλες γερμανικές παραδόσεις

Οι νύφες συχνά κουβαλούν αλάτι και ψωμί ως οιωνό για καλές σοδειές και ο γαμπρός κουβαλάει σιτηρά για πλούτη και καλή τύχη.

Πριν από το γάμο τα υπάρχοντα της νύφης μεταφέρονται στο νέο της σπίτι. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα που έχει μαζέψει, μια κούνια στην οποία έχει τοποθετηθεί κρυφά μια κούκλα και για το γάμο ενός κοριτσιού από τη φάρμα, οι γονείς της η δεύτερη καλύτερη αγελάδα.

Φορτωτής γάμου

Αυτή η βαυαρική παράδοση έχει έναν επίσημο προσκεκλημένο ντυμένο με φανταχτερά ρούχα διακοσμημένα με κορδέλες και λουλούδια που πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα προσφέροντας μια προσωπική πρόσκληση με ομοιοκαταληξία στους προσκεκλημένους. Οι επισκέπτες δέχονται καρφιτσώνοντας μία από τις κορδέλες στο καπέλο Hochzeitslader και προσφέροντας ένα ή δύο ποτά σε κάθε στάση. Εάν οι προσκεκλημένοι είναι πολυάριθμοι και ο Hochzeitslader είναι ικανός να δεχτεί τα προσφερόμενα ποτά, μπορεί να χρειαστεί μια ή δύο μέρες για να ολοκληρώσει τα καθήκοντά του!

Μπάτσελορ πάρτι

Μερικές εβδομάδες πριν από το γάμο, ο γαμπρός και οι άντρες φίλοι του πηγαίνουν σε μια Kneipe (παμπ) για να πιουν και να διασκεδάσουν για τελευταία φορά ως ανύπαντρος.

Polterabend (παραμονή γάμου)

Σε ένα πάρτι το βράδυ πριν σπάσουν τα πιάτα και τα πιάτα για να τρομάξουν τα κακά πνεύματα. Μόνο η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οτιδήποτε άλλο θα έφερνε κακή τύχη. Η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να καθαρίσουν τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνεργαστούν.

Γαμήλια παπούτσια

Μια άλλη παράδοση είναι η νύφη να μαζεύει δεκάρες για χρόνια για να πληρώσει τα νυφικά της παπούτσια για να εξασφαλίσει ότι ο γάμος «κατέβει» στο δεξί πόδι. Η μητέρα της νύφης έβαζε λίγο άνηθο και αλάτι στο δεξί παπούτσι της κόρης της.

Πριόνισμα κορμών

Μια άλλη παλιά βαυαρική παράδοση εμφανίζεται αμέσως μετά την εκκλησιαστική τελετή. Όταν το ζευγάρι βγαίνει από την εκκλησία υπάρχει ένα κούτσουρο σε ένα πριονίσκο και το ζευγάρι πρέπει να κόψει το κούτσουρο στη μέση! Αυτό συμβολίζει τα πρώτα δύσκολα καθήκοντα του μέλλοντός τους που μπορούν να επιτύχουν μαζί.

κλαδιά ελάτης

Καθώς το ζευγάρι περπατά προς το γαμήλιο αυτοκίνητο, κλαδιά ελάτου στρώνονται κατά μήκος του μονοπατιού για να στρώσουν τα πρώτα του νεόνυμφα βήματα με φρέσκο ​​πράσινο για να συμβολίσουν την ελπίδα, την τύχη και τη γονιμότητα.

Ρίξιμο Ρύζι (Πλούσιο Ρίψιμο)

Σε αυτή την παράδοση λέγεται ότι η ποσότητα του ρυζιού που μένει στα μαλλιά της νύφης είναι ο αριθμός των παιδιών που θα κάνει το ζευγάρι.

Γαμήλια σούπα

Το Hochzeitssuppe φτιάχνεται από βοδινό κρέας, ζυμαρικά και λαχανικά και οι καλεσμένοι τρώνε από ένα μεγάλο μπολ.

Λευκή κορδέλα

Καθώς οι καλεσμένοι φεύγουν από την εκκλησία, η νύφη δίνει μια λευκή κορδέλα σε κάθε οδηγό ενός αυτοκινήτου στην πομπή για να τη δέσει στην κεραία του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου. Αυτή η πομπή στη συνέχεια οδηγεί μέσα από την πόλη κορνάροντας τα κόρνα τους. Άλλοι οδηγοί στη διαδρομή κορνάρουν σε αντάλλαγμα για να ευχηθούν στους νεόνυμφους καλή τύχη στο γάμο τους.

Χορός γάμου

Ο πρώτος χορός χορεύεται από τη νύφη και τον γαμπρό και είναι παραδοσιακά βαλς. Ο επόμενος χορός είναι μόνο για τη νύφη με τον πατέρα της και ο γαμπρός με τη μητέρα του, ενώ η μητέρα της νύφης χορεύει με τον πατέρα του γαμπρού.

Brautbecher (Νυφικό κύπελλο)

Ένα συνηθισμένο τοστ στη δεξίωση στο νότιο τμήμα της Γερμανίας γίνεται με ένα ειδικό brautbecher (νυφικό κύπελλο). Το κασσίτερο ή κρυστάλλινο κύπελλο είναι σε μορφή κοπέλας που κρατά πάνω από το κεφάλι της ένα μικρό κύπελλο. Και τα δύο άκρα του φλιτζανιού (η φούστα της νύφης και το επάνω κύπελλο) είναι γεμάτα με σαμπάνια ή κρασί και η νύφη και ο γαμπρός πίνουν το πρώτο τους τοστ από αυτό το φλιτζάνι μαζί, υποδηλώνοντας ταυτόχρονα την ένωσή τους ως ένα. Αυτή η πανάρχαια παράδοση πηγάζει από αιώνες πριν στη μικρή πόλη της Νυρεμβέργης.


Source by Evelyn Whitaker

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.