Γιατί κάποιος να ομολογήσει μια σχέση που συνέβη πριν από χρόνια ή δεκαετίες;

Μερικές φορές ακούω από συζύγους που είναι αρκετά μπερδεμένες ως προς μια εξομολόγηση που μόλις ήρθε από τη σύζυγό τους. Ομολόγησε την εξαπάτηση, αλλά υπάρχει μια ατάκα. Η εξαπάτηση δεν έχει μόλις συμβεί, παρόλο που η ομολογία είναι φρέσκια. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που επιλέγουν να ομολογήσουν τα χρόνια της εξαπάτησης, ή και δεκαετίες, αφότου συνέβη. Η πιστή σύζυγος συχνά εύχεται ο απατημένος σύζυγος να είχε μόλις σωπάσει, ή αναρωτιέται γιατί θα περίμενε τόσο πολύ για να είναι ειλικρινής.

Μια σύζυγος θα μπορούσε να πει: „Το να λέω ότι είμαι στριμωγμένος είναι υποτιμητικό. Σήμερα, χωρίς να το κάνω, ο σύζυγός μου ήρθε σπίτι και ανακοίνωσε ότι είχε κάτι να μου πει. Μου ζήτησε να καθίσω. Με κράτησε από το χέρι και μου είπε ότι πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια (περίπου δύο χρόνια αφότου παντρευτήκαμε,) είχε μια τετραήμερη σχέση με κάποιον στη δουλειά του. Έμαθε πρόσφατα ότι η γυναίκα είχε πεθάνει. Αλλά είπε ότι εκτός από αυτό, δεν έχει Δεν τη σκέφτηκε μετά από χρόνια. Ωστόσο, τόνισε ότι ήθελε να συνεχίσει και να μου το πει γιατί δεν ήθελε να πεθάνει χωρίς να το ομολογήσει. (Απλώς είχε έναν φόβο για την υγεία του που αποδείχτηκε καλός, αλλά τον τρόμαξε.) Είπε ότι ένιωθε ότι άξιζε να το μάθω. Είπε ότι δεν είχε απατήσει από τότε – ούτε καν κοντά. Και ένιωσε ότι το έκανε τόσο νωρίς στον γάμο μας απλά επειδή ήταν νέος και ανώριμος. Λέει ότι ντρέπεται πολύ και δεν θέλει να τον ακολουθεί η ενοχή, αν και τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι από τότε είναι καλός σύζυγος. συντονισμένος γιατί στην πραγματικότητα ήταν καλός σύζυγος. Αν δεν μου το είχε πει αυτό, δεν θα το μάντευα ποτέ. Ειλικρινά, δεν φλερτάρει με άλλες γυναίκες και μου δίνει την πλήρη προσοχή του. Είμαι μπερδεμένος. Και είμαι έξαλλος. Γιατί να το αναφέρετε τώρα; Θέλει να με πληγώσει; Θέλει να ξέρω ότι κάποιος άλλος τον βρήκε ελκυστικό; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πραγματικά έχουμε έναν καλό γάμο. Νόμιζα ότι είχαμε πάντα έναν καλό γάμο. Αλλά υποθέτω ότι έκανα λάθος. Είπε ότι δεν μου το είπε νωρίτερα γιατί δεν ήθελε να με χάσει. Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν πιστεύει ότι μπορεί να με χάσει τώρα. Υποθέτω ότι πιστεύει ότι δεν έχει σημασία αφού έχει περάσει τόσος καιρός, αλλά εξακολουθεί να έχει μεγάλη σημασία για μένα. Εξακολουθεί να εξαπατά, ανεξάρτητα από το πότε συνέβη. Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί στο καλό θα κλωτσούσε τώρα αυτή τη φωλιά του σφήκα».

Μπορώ σίγουρα να σας υποθέσω ότι βασίζομαι σε παρόμοια κατάσταση μεταξύ κάποιων φίλων μου. Λόγω της δικής μου εμπειρίας και των άρθρων μου, ρώτησα τον εν λόγω σύζυγο γιατί θα έκανε μια ομολογία τόσο καιρό μετά το γεγονός. Απάντησε με παρόμοιο τρόπο στον σύζυγο παραπάνω. Βασικά είπε ότι τώρα που μεγάλωσε, κοίταζε τα επιτεύγματα της ζωής του, τα λάθη του και την κληρονομιά του και δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στο τραπέζι. Ήθελε να διορθώσει τα πράγματα όσο είχε ακόμη την ευκαιρία να το κάνει. Η σχέση δεν ήταν το μόνο πράγμα που ομολόγησε. Βασικά προσέγγισε όλους όσους ένιωθε ότι χρωστούσε μια συγγνώμη. Προσπάθησε να γιατρέψει παλιές πληγές και να γιατρέψει παράπονα και διαλυμένες σχέσεις. Ναι, η σχέση ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη που προέκυψε από αυτό, αλλά προσέγγισε επίσης παλιούς επιχειρηματικούς συνεργάτες, πρώην φίλους ή οποιονδήποτε με τον οποίο ήθελε να αποκτήσει μια αίσθηση κλεισίματος. Ήθελε να βγάλει τα πάντα από τους ώμους του και να ξέρει ότι είχε κάνει ό,τι έπρεπε για να νιώσει απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος. Ειλικρινά δεν συνειδητοποίησε ότι τώρα έβαζε αυτό το βάρος στη γυναίκα του. Επειδή ένιωθε με τον ίδιο τρόπο που ένιωθε αυτή η σύζυγος – αναρωτήθηκε αν ήθελε απλώς να την πληγώσει λέγοντάς το τώρα. Το μόνο που μπορούσε να πει ως απάντηση ήταν ότι ποτέ δεν ήθελε να την πληγώσει, αλλά ότι ήθελε να είναι εντελώς ειλικρινής τώρα. Δεν είμαι εδώ για να πω αν συμφωνώ ή όχι με το σκεπτικό του. Απλώς προσπαθώ να μοιραστώ την πιθανή διαδικασία σκέψης. Στο μυαλό του προσπαθούσε να κάνει το σωστό, έστω κι αν η προσπάθεια αργούσε πολύ.

Πού σας αφήνει λοιπόν αυτό; Λοιπόν, στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσετε αν η συμπεριφορά του ως σύζυγός σας όλα αυτά τα χρόνια ακυρώνει την εξαπάτηση όχι μόνο της υπόθεσης, αλλά και του να μην σας το λέει όλο αυτό το διάστημα. Έχετε δίκιο ότι εξακολουθεί να είναι μια υπόθεση και θα είχατε καλά τα δικαιώματά σας να απαιτήσετε να επανορθώσει και να αποκατασταθεί (όπως ακριβώς θα έκανε αν η υπόθεση είχε συμβεί χθες.) Πρέπει να περίμενε ότι αυτό μπορεί να ήταν το περίπτωση που επέλεξε να ομολογήσει.

Έχεις κάθε δικαίωμα να νιώσεις τον πόνο και το σοκ που θα ένιωθες αν η υπόθεση ήταν φρέσκια. Ο χρόνος δεν το αναιρεί. Συνέβη ακόμα ανεξάρτητα από την ημερομηνία που συνέβη. Ωστόσο, σε μια νέα σχέση, συχνά δεν είστε σίγουροι για το αν ο σύζυγός σας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα γίνει ξανά καλός και αξιόπιστος σύζυγος. Δεν έχετε κανέναν τρόπο να ξέρετε αν πρόκειται να διορθώσει τα πράγματα. Στην περίπτωσή σας, δεν υπάρχει μυστήριο για αυτό. Ο σύζυγός σας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είχατε έναν ευτυχισμένο, μακροχρόνιο γάμο και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε απλώς να το εξαφανίσετε από κάτι που συνέβη πριν από λίγο.


Source by Katie Lersch

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.