Γιατί οι σύζυγοι κινδυνεύουν να έχουν μια σχέση και μετά παρακαλούν τις γυναίκες τους να μην τους αφήσουν;

Συχνά ακούω από συζύγους που δεν καταλαβαίνουν τον διαχωρισμό μεταξύ του άντρα που τις εκλιπαρεί να μην τον εγκαταλείψουν λόγω της σχέσης του και του άντρα που ρίσκαρε κυριολεκτικά τα πάντα για να έχει την ίδια σχέση. Η σύζυγος συχνά τσακίζει τον εγκέφαλό της για να καταλάβει ποια θα μπορούσε να ήταν η διαδικασία σκέψης του. Γιατί φαίνεται εντελώς ειλικρινής στο να είναι απελπισμένος να μην χάσει την οικογένειά του τώρα. Τι γίνεται όμως πριν; Γιατί ήταν διατεθειμένος να τους ρισκάρει για να πραγματοποιήσει την υπόθεση;

Μια σύζυγος θα μπορούσε να πει, „ειλι τον πίστεψε. Ο σύζυγός μου είναι άνθρωπος με υψηλή ακεραιότητα. Δεν συνηθίζει να λέει ψέματα και να είναι δόλιος. Ήταν καλός σύζυγος. Αλλά με απάτησε με έναν συνάδελφο που πραγματικά γνωρίζω. Είμαι σε ένα κλαμπ μαζί της και μερικές φορές μιλούσαμε για τις οικογένειές μας. Ο άντρας μου έπρεπε να το ήξερε αυτό. Και παρόλα αυτά, είχε μια σχέση. Ήξερε πολύ καλά ότι αν το μάθαινα, μάλλον θα έπαιρνα τα παιδιά μας και θα μετακομίσω. Η άλλη γυναίκα επίσης έχει παιδιά και σύζυγο. Το χειρότερο από αυτό, στην εταιρεία του συζύγου μου, δεν πρέπει να βγαίνουν ραντεβού με συναδέλφους. Άρα και οι δύο παραβίαζαν τους κανόνες και πιθανότατα θα υπήρχαν συνέπειες για την καριέρα τους αν τους έπιαναν. Επιπλέον, ο σύζυγός μου ήταν πολύ απρόσεκτος σαν να ήθελε να τον πιάσουν.Αλλά όταν τον αντιμετώπισα γι‘ αυτό, μίλησε βγαίνει έξω. Με κυνηγάει στο σπίτι κλαίγοντας και λέγοντας ότι δεν μπορεί να το αντέξει αν τον αφήσει και πάρει τα παιδιά. Όταν του λέω ότι έπρεπε να το είχε σκεφτεί αυτό πριν, μου λέει ότι αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν το σκεφτόταν. Αλλά το θέμα είναι ότι ο άντρας μου είναι στοχαστής. Δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που δεν ξέρει τι κάνει. Έπρεπε να γνωρίζει τους κινδύνους. Είμαι άρρωστος που το έκανε αυτό. Γιατί ένας κατά τα άλλα λογικός άνθρωπος θα ρισκάρει τα πάντα για να έχει σχέση; Στην πραγματικότητα ισχυρίζεται ότι δεν τον ένοιαζε και τόσο πολύ για εκείνη. Επιμένει ότι δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα για εκείνον. Αν αυτό είναι πραγματικά αλήθεια, γιατί θα διακινδύνευε όλα αυτά για να την απατήσει; Απλώς δεν καταλαβαίνω».

Πραγματικά καταλαβαίνω αυτό που λες. Είχα τις ίδιες ερωτήσεις. Έκανα αυτές τις ερωτήσεις στον σύζυγό μου και σε άντρες που έχω πάρει συνέντευξη για άρθρα. Αν και κάθε άντρας, κάθε υπόθεση και κάθε σύνολο λεπτομερειών είναι διαφορετικά, τείνετε να βλέπετε τα ίδια θέματα να εμφανίζονται ξανά και ξανά. Θα τα μοιραστώ τώρα με την ελπίδα ότι κάτι θα είναι χρήσιμο.

Ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο στο μυαλό τους με όποιον τρόπο μπορούν: Αν ρωτήσετε ευθέως έναν έντιμο άνδρα γιατί διακινδύνευσε τα πάντα για μια σχέση, μπορεί να ρίξετε μια κενή ματιά. Γιατί; Γιατί όταν το σκέφτονται εκ των υστέρων, ο κίνδυνος είναι συγκλονιστικός, αλλά εκείνη τη στιγμή, δεν τον εσωτερίκευσαν. Στην πραγματικότητα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το ελαχιστοποιήσουν στο μυαλό τους. Γι‘ αυτό είναι όλο αυτό τόσο περίπλοκο για τις συζύγους. Εάν οι περισσότεροι από τους συζύγους μας καθόντουσαν και σκεφτόντουσαν τι ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί αν τους έπιαναν, οι περισσότεροι δεν θα το περνούσαν ποτέ. Γιατί απλά δεν αξίζει αυτό το ρίσκο. Αλλά δεν κάθονται και το σκέφτονται πραγματικά. Λένε στον εαυτό τους ότι θα είναι μια φορά. Ή ότι μπορούν και θα το τελειώσουν πολύ γρήγορα. Λένε στον εαυτό τους ότι ο γάμος τους και η σχέση είναι δύο διαφορετικά μέρη της ζωής τους και μπορούν να κρατήσουν τους δύο μακριά το ένα από το άλλο.

Οι άνθρωποι που είχαν υποθέσεις το περιγράφουν σαν να ταχυδακτυλουργούν με ένα σωρό μπάλες στον αέρα – διατηρώντας συνεχώς και τα δύο πράγματα. Κάποιοι προσπαθούν ακόμη και να διακόψουν τη σχέση, αλλά ο άλλος κάνει κάθε προσπάθεια για να συνεχίσει. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται στη διαδικασία να τελειώσουν τα πράγματα όταν τους πιάσουν. Σε εκείνο το σημείο, είχαν αρχίσει να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που έπαιρναν και άρχισαν να προσπαθούν να ξεμπερδέψουν από αυτό. Αλλά φυσικά μέχρι τότε είναι πολύ αργά και πιάνονται.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν υπάρχουν κάποιοι σύζυγοι που έχουν επενδύσει στην υπόθεση και που μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν με αυτήν ακόμα και όταν τους πιάσουν. Αλλά από την εμπειρία μου, αυτό δεν συμβαίνει με πολλούς. Οι περισσότεροι από αυτούς θα σας πουν ότι αν είχαν καθίσει και το είχαν σκεφτεί, δεν θα το έκαναν ποτέ. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι θα έδιναν τα πάντα για να το πάρουν πίσω γιατί δεν θέλουν να χάσουν την οικογένειά τους. Οι στατιστικές το επιβεβαιώνουν, καθώς περισσότεροι γάμοι επιβιώνουν από μια υπόθεση παρά όχι. Εν ολίγοις, οι περισσότεροι άνδρες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μην σκέφτονται τον κίνδυνο.

Μια καθημερινή προοπτική: Όταν προσπαθούσα να συμφιλιωθώ με αυτό στη ζωή μου, συνειδητοποίησα ότι, αν είμαστε όλοι ειλικρινείς, υπάρχουν μερικά παιχνίδια μυαλού που όλοι παίζουμε με ρίσκο, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Για παράδειγμα, έχω οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος. Όταν οδηγώ carpool, βρίσκομαι στο αυτοκίνητο (και επομένως στον ήλιο) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξέρω ότι πρέπει να φοράω αντηλιακό και τις περισσότερες φορές το κάνω. Αλλά αν βιάζομαι και βγαίνω βιαστικά από την πόρτα, θα υπάρξουν στιγμές που θα σκεφτώ „σταμάτα αυτό που κάνεις και βάλε αντηλιακό. Ξέρεις ότι δεν μπορείς να αφήσεις το δέρμα σου απροστάτευτο“. Αλλά επειδή αργώ και δεν θέλω να είμαι στο πίσω μέρος της γραμμής, απλά πηγαίνω χωρίς αυτό. Αυτό θέτει τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε κίνδυνο (αν επρόκειτο να πάθω καρκίνο.) Το γνωρίζω πλήρως. Κι όμως, σπρώχνω αυτές τις ανησυχίες στο πίσω μέρος του μυαλού μου και συνεχίζω. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι σύγκριση μήλων με μήλα. Το αντηλιακό και μια σχέση είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Αλλά ήθελα να επισημάνω ότι όλοι τείνουμε να ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους στο μυαλό μας. Είναι απλώς η ανθρώπινη φύση. Αυτό δεν δικαιολογεί τον σύζυγό σας με μεγάλη ευκαιρία. Αλλά ήθελα να δείξω τη διαδικασία που πηγαίνει στα παιχνίδια μυαλού που παίζουμε όλοι με τον εαυτό μας. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, έτσι οι άνθρωποι ρισκάρουν τα πάντα για μια σχέση. Απλώς σπρώχνουν σκέψεις κινδύνου στο βάθος του μυαλού τους – μέχρι να πιαστούν ή να προσπαθήσουν να το τερματίσουν.


Source by Katie Lersch

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.