Διαχείριση επενδύσεων: Μην το δοκιμάζετε στο σπίτι

Όταν ήμουν νέος — την εποχή που εκείνος ο άνθρωπος ανακάλυψε τη φωτιά — θεωρούνταν κάτι σαν ιεροτελεστία να δουλεύεις στο δικό σου αυτοκίνητο. Πατέρας και γιος έσκαγαν το καπό και τραβούσαν μπουζί, άλλαζαν λάδια και έκαναν άλλες «αντρικές» δουλειές στο αυτοκίνητο. Το πρώτο μου αυτοκίνητο έτυχε να είναι ένα Chevy Biscayne του 1968. Όταν άνοιξες την κουκούλα, δεν είχες πολλά να δεις. Θα μπορούσατε να βρείτε τα βύσματα, το dip stick και το υγρό πλύσης παρμπρίζ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα, και οι άνθρωποι δεν κάνουν πλέον την τακτική συντήρηση στα αυτοκίνητά τους. Γιατί; Γιατί για να το κάνεις σωστά θα χρειαζόσουν τουλάχιστον δύο διαφορετικούς υπολογιστές στο γκαράζ σου. Οι σημερινοί πατέρες και γιοι έχουν βρει άλλες δραστηριότητες για να δεσμευτούν, όπως να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Για τους περισσότερους από εμάς, το να κάνουμε τη δική μας συντήρηση αυτοκινήτου είναι απλώς μια κακή χρήση του χρόνου μας και το να πηγαίνουμε το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία ή σε κάποιον άλλο ειδικό στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι μια καλή αξία για τα χρήματά μας. Μπορείτε ακόμα να το κάνετε μόνοι σας, φυσικά, αλλά δεν έχει πλέον νόημα.

Συναντώ καθημερινά μεμονωμένους επενδυτές που «δουλεύουν» στα δικά τους χαρτοφυλάκια. Ως επενδυτές που κάνουν μόνοι τους, προσπαθούν να κατανοήσουν τις αποχρώσεις της παγκόσμιας οικονομίας στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους (συνήθως μετά τη δουλειά, μετά το δείπνο και μετά την παρακολούθηση "Χαβάη 5-0" επαναλήψεις στην τηλεόραση). Συχνά ζητούν τη γνώμη μου για το πώς πρέπει να επενδύσουν σε φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία, ραδιενεργά σύννεφα πάνω από το Τόκιο, αραβικές πηγές και καταρράκτες, υποβαθμίσεις χρέους των ΗΠΑ, πολιτικά αδιέξοδα, ποσοτικές χαλαρώσεις και την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσής τους νέα από τον Jim Cramer στο CNBC. Η συμβουλή μου προς αυτούς είναι πάντα η ίδια: Μην προσπαθήσετε να το κάνετε άλλο στο σπίτι. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Ο κόσμος και οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν γίνει πολύ περίπλοκοι. Προσλάβετε κάποιον να διαχειρίζεται τα χρήματά σας για εσάς, αλλά μην ανακατεύεστε με το δικό σας χαρτοφυλάκιο σε βάση μερικής απασχόλησης, εκτός εάν είστε έτοιμοι να τα χάσετε. Μπορείτε ακόμα να διαχειριστείτε χρήματα μόνοι σας, αλλά, όπως και να εργάζεστε στο δικό σας αυτοκίνητο, απλά δεν αξίζει τον κόπο πια. Βρείτε κάτι άλλο ευχάριστο να κάνετε με το χρόνο σας. Παίξτε με τα παιδιά, βγάλτε τη γυναίκα σας ραντεβού, παίξτε γκολφ, οτιδήποτε. Εάν βρείτε τον κατάλληλο σύμβουλο για εσάς, θα ανακαλύψετε ότι τα χρήματα που πληρώνετε για αυτήν τη συμβουλή ξοδεύονται καλά και έχουν καλή αξία.

Ξέρω ότι αυτό δεν είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν οι δημιουργοί του, αλλά είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να προσφέρω. Η προσπάθεια ασφαλούς πλοήγησης στις σημερινές χρηματοοικονομικές αγορές είναι αρκετά δύσκολη για επαγγελματίες πλήρους απασχόλησης. Μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να κάνετε μερικές καλές κλήσεις, αλλά αν έχετε αρκετά κεφάλαια για να έχει σημασία, μην αρπάξετε την ευκαιρία.


Source by Ken Solow

About admin

Check Also

Ο μαθητής του γυμνασίου σας ΔΕΝ είναι ενήλικας – μην τον/την αντιμετωπίζετε σαν έναν στο γυμναστήριο

Πριν λίγο καιρό, έκανα λίφτινγκ δίπλα σε έναν πατέρα που εκπαίδευε τον γιο του γυμνασίου …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.