Εκτίμηση του συζύγου σας – Τρεις υπενθυμίσεις για το πώς να εκτιμήσετε τον σύντροφό σας

Γνωρίζετε ότι η εκτίμηση του συζύγου σας είναι μια τεράστια ευκαιρία να βελτιώσετε τον γάμο σας;

Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να δείξετε σεβασμό στον σύζυγό σας και αγάπη στη γυναίκα σας. Αν θέλετε να μάθετε πώς να εκτιμάτε τον σύζυγό σας, θα μιλήσουμε για αυτό εδώ. Επίσης, αν θέλετε να μάθετε πώς να εκτιμάτε τη γυναίκα σας, θα μιλήσουμε και για αυτό.

Ένα από τα προβλήματα στην καθημερινή ζωή είναι ότι δεν αισθάνεστε ότι σας εκτιμούν. Αυτό μπορεί να εισχωρήσει και στους γάμους μας. Εάν ένα άτομο αισθάνεται υποτιμημένο, θα ψάξει κάπου για επιβεβαίωση.

Στις αρχές του γάμου μου, το ένιωσα ότι ήταν σωστό. Δεν μπορούσα να διατυπώσω ότι είχα τέτοια ανάγκη, αλλά ήξερα ότι κάτι υπήρχε σε τέτοιες καταστάσεις.

Η σύζυγός μου επιβεβαιώνει επίσης ότι μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες της στις πρώτες μέρες του γάμου μας, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, είναι να νιώθει ότι με αγαπάω και με αγαπώ, ή με εκτιμώ.

Βλέπετε, δεν ήμασταν πολύ περήφανοι (ούτε μέχρι τώρα) για να αναγνωρίσουμε ότι μπορούσαμε να μάθουμε πάρα πολλά που θα βοηθούσαν τον γάμο μας. Θα μπορούσαμε να λάβουμε τέτοιες πληροφορίες παρακολουθώντας σεμινάρια γάμου, διαβάζοντας βιβλία και ακούγοντας κασέτες ή CD για το γάμο.

Βρήκαμε ότι τα ζευγάρια που έχουν επιτυχημένους γάμους εκτιμούν πραγματικά ο ένας τον άλλον ως πρόσωπα.

Πώς μπορούμε να θυμόμαστε την αξία του συζύγου μας; Εδώ είναι τρεις τρόποι:

1. Εκτιμήστε τον άντρα ή τη γυναίκα σας ως άτομο

Απλώς συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι σημαντικό είναι ένας από τους τρόπους για την επίτευξη αυτού του στόχου. Μερικές φορές, με τις πιέσεις της ζωής, αντιμετωπίζουμε αυτούς που αγαπάμε με λιγότερο σεβασμό από αυτούς που δεν γνωρίζουμε επίσης. Είναι καλή ιδέα να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι οι σύζυγοί μας αξίζουν αγάπη και σεβασμό μόνο και μόνο επειδή είναι άνθρωποι που δημιούργησε ο Θεός. Έτσι, αν θέλετε να μάθετε πώς να εκτιμάτε τον σύζυγό σας ή τη γυναίκα σας, απλώς θυμηθείτε να τον/την εκτιμάτε ως άτομο που αξίζει.

2. Εκτιμήστε τις εσωτερικές ιδιότητες του συντρόφου σας

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλες τις καλές ιδιότητες του χαρακτήρα που έχει ο σύντροφός σας. Αν προσπαθήσετε να θυμηθείτε τι σας τράβηξε κοντά του όταν συναντηθήκατε για πρώτη φορά, πιθανότατα θα θυμηθείτε κάποιες εσωτερικές δυνάμεις του χαρακτήρα που θαυμάζατε. Αυτή η υπενθύμιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτιμήσετε τον σύζυγό σας.

Το παλιό ρητό είναι, „Η ομορφιά είναι μόνο βαθιά.“ Υπάρχουν πολλά σε αυτό.

Εκτιμήστε τον σύζυγό σας που αυτός είναι, ή για που αυτή είναι.

3. Εκτιμήστε τον σύζυγο για αυτό που κάνει

Μερικές φορές αποσπώνουμε τόσο την προσοχή μας από ενοχλητικά πράγματα που κάνει ο άντρας ή η γυναίκα μας, που ξεχνάμε όλα τα καλά πράγματα που κάνει αυτός (ή εκείνη).

Αυτή μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε μια λίστα με τις καλές εσωτερικές ιδιότητες και τις καλές ενέργειες που πραγματοποιεί ο σύζυγός σας ή η σύζυγός σας. Και πάλι, εάν θέλετε να μάθετε πώς να εκτιμάτε τη γυναίκα ή τον σύζυγό σας, θυμηθείτε τις εσωτερικές του ιδιότητες και τα καλά πράγματα που κάνει ο σύζυγός σας.

Τότε καλό θα ήταν να λέτε λεκτικά εκείνα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Όταν το κάνετε αυτό, ο σύζυγός σας θα νιώσει σεβασμό ή η γυναίκα σας θα νιώσει ότι τον αγαπούν.

Η εκτίμηση της γενικής αξίας, των εσωτερικών ιδιοτήτων και των καλών πράξεων του συντρόφου σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον κάνετε να νιώσει σεβασμό και αγάπη. Έχουμε μιλήσει για τρεις τρόπους για να γίνει αυτό: εκτιμήστε τον σύντροφό σας ως άτομο. εκτιμήστε τις εσωτερικές ιδιότητες του συντρόφου σας. και εκτιμήστε τον σύντροφό σας για τα καλά πράγματα που κάνει.

Εάν κάνετε αυτά τα τρία πράγματα, θα έχετε κάνει πολύ δρόμο για να μάθετε πώς να βελτιώσετε το γάμο σας μέσω της εκτίμησης του συζύγου σας.

Μάθετε ό,τι μπορείτε για το να εκτιμάτε τη σύζυγό σας, γιατί αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε τον σύζυγό σας. Αυτό, με τη σειρά του, θα εμπλουτίσει τον γάμο σας.


Source by Dr. Randy Carney

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.