Ημέρα του Πατέρα μια ευκαιρία για να τιμήσουμε την πατρότητα

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε την πατρότητα. Ένας πατέρας δεν είναι απλώς ένας νικητής του ψωμιού, αλλά κάποιος που αναζητείται για καθοδήγηση. Επωμίζεται την ευθύνη όλης της οικογένειας. Οι πράξεις αγάπης του θεωρούνται συχνά δεδομένες. Δεν φαίνεται να βλέπουμε πάντα την προσπάθεια που καταβάλλει για να λειτουργήσει το σπίτι. Συχνά αποτυγχάνουμε να προσέχουμε, κυρίως επειδή βλέπουμε τις πράξεις αγάπης του περισσότερο ως υποχρέωση.

Ωστόσο, πατέρας είναι κάποιος που θυσιάζει τον χρόνο και την ενέργειά του ανιδιοτελώς για να μπορείς να ζεις άνετα.

Η ιστορία της Ημέρας του Πατέρα μας ταξιδεύει πολύ πίσω στις αρχές του 1900 και εμπνεύστηκε από τις υπηρεσίες για την Ημέρα της Μητέρας που ξεκίνησαν το 1908.

Η κυρία Sonora Dodd ήταν η πρώτη που σκέφτηκε να γιορτάσει την Ημέρα του Πατέρα. Ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον αείμνηστο πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, ο οποίος έγινε μόνος γονέας όταν η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Ο πατέρας της μεγάλωσε μόνος του 6 παιδιά, κάτι που ήταν μεγάλο κατόρθωμα εκείνη την εποχή.

Η κυρία Ντοντ ήθελε να πραγματοποιήσει μνημόσυνο στην επέτειο του θανάτου του πατέρα της, στις 5 Ιουνίου 1910. Ωστόσο, επειδή οι διοργανωτές είχαν λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους, η ημερομηνία της λειτουργίας αναβλήθηκε για τις 19 Ιουνίου. Έκτοτε, η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου εορταζόταν ως Ημέρα του Πατέρα.

Μόλις το 1924, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Κούλιτζ συνέστησε την Ημέρα του Πατέρα ως εθνική εορτή. 48 χρόνια αργότερα, ο Πρόεδρος Νίξον των ΗΠΑ αναγνώρισε επίσημα την Ημέρα του Πατέρα το 1972.

Η γιορτή του πατέρα δεν είναι απλώς μια περίσταση αλλά μια γιορτή, ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τον πατέρα μας για όλη την αγάπη που έδειξε. Είναι ημέρα οικοδόμησης ισχυρών πατρικών δεσμών, ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την κρυμμένη δύναμη που εργάζεται συνεχώς για την ευημερία της οικογένειάς τους.

Ο πιο ταπεινός τρόπος να πεις ευχαριστώ στον πατέρα σου είναι να του κάνεις ένα δώρο. Αντί να πέσετε στην παγίδα να κάνετε δώρο ένα τυπικό -βαρετό δώρο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αυτόν και τι του αρέσει. Θυμηθείτε ότι και οι άντρες έχουν επιθυμία για πράγματα που μπορεί να θέλουν πολύ, αλλά δεν θα δικαιολογήσουν την αγορά τους για τον εαυτό τους. Αν μπορούσατε να μάθετε αυτό το μυστικό, έχετε ήδη κερδίσει τη μισή μάχη για να τον κάνετε να νιώσει ξεχωριστός.

Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό ή υπερβολικά υπερβολικό. Το δώρο πρέπει να είναι κάτι που βγαίνει από την καρδιά.

Όταν θυμάστε όλα τα υπέροχα πράγματα που έχει κάνει ο πατέρας σας για εσάς όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και πώς θα θέλατε να του αποτίσετε φόρο τιμής. Με την Ημέρα του Πατέρα να πλησιάζει, είναι ένας τέλειος τρόπος για να τον κάνετε να νιώσει ξεχωριστός.

Μιλώντας για δώρα που πρέπει να κάνετε στον μπαμπά σας, τα gadget και η τεχνολογία είναι η καλύτερη επιλογή δώρου και ισοδυναμούν με την επιλογή διαμαντιών σε μια γυναίκα. Προσπαθήστε να του κάνετε δώρο κάτι ενδιαφέρον. Το να κάνετε το δώρο αποκλειστικό είναι ακόμα πιο ζεστό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να του κάνετε δώρο ένα βιβλίο, δώστε του ένα ειδικό αυτόγραφο βιβλίο.

Το εξατομικευμένο δώρο είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας την αγαπημένη σας οικογενειακή φωτογραφία. Στη συνέχεια, αποφασίστε πώς θα θέλατε να το εξατομικεύσετε. Θα μπορούσατε να διαλέξετε από μια ποικιλία επιλογών όπως κούπες καφέ, mouse pads, t-shirts, ακόμα και σεντόνια. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια κάρτα για τη γιορτή του πατέρα χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και γράφοντας πάνω της κάποιο εγκάρδιο κείμενο όπως «Love you μπαμπά» ή «Best dad in the world».


Source by Gulit Nilay Upadhyay

About admin

Check Also

Idea Gift Giving – Ανδρικό κολιέ με ετικέτα σκύλου

Αν είστε γυναίκα που θέλει να εκπλήξει τον ξεχωριστό άντρα της ζωής σας με ένα …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.