Η ιστορία του Άσωτου – Μετάνοια και Συγχώρεση

Πιστεύω ότι κάθε Χριστιανός έχει διαβάσει για την ιστορία του άσωτου γιου που από πλούσιος άρχισε να τρέφεται με χοίρους. Ο Ιησούς κατέκτησε την τέχνη της χρήσης παραβολών για να περάσει το μήνυμά του. Για όσους δεν γνωρίζουν, μια παραβολή είναι μια σύντομη ιστορία ή μια ιστορία που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ένα ηθικό δίδαγμα, μια πνευματική αλήθεια ή μια θρησκευτική αρχή. Με άλλα λόγια, είναι ένα σχήμα λόγου στο οποίο το γεγονός φαίνεται με ένα παράδειγμα που προέρχεται από καθημερινές εμπειρίες.

Εφόσον εξήγησα ήδη τι σημαίνει παραβολή, τώρα επιτρέψτε μου να συνοψίσω την Παραβολή του Άσωτου Υιού όπως τεκμηριώνεται στο βιβλίο του Λουκά 15:11.

Ένας νεαρός άνδρας, νιώθοντας αρκετά ώριμος για να ξεκινήσει τη δική του ζωή, ζήτησε να του δοθεί το μέρος της κληρονομιάς από τον πατέρα του. Παρόλο που ο πατέρας του δεν ήθελε να φύγει, του έκανε τις επιθυμίες της καρδιάς του. Ο μεγαλύτερος αδερφός του παρέμεινε στο σπίτι βοηθώντας τον πατέρα του στις δουλειές του σπιτιού.

Όταν αυτός ο άνθρωπος πήγε στην πόλη, έκανε πολλούς φίλους γιατί είχε πολλά χρήματα που του έδωσε ο πατέρας του. Μέρα με τη μέρα, σπαταλούσε τα χρήματά του όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλους εκείνους που τον έκαναν φίλο.

Μια μέρα, όμως, μεγάλοι λιμοί χτυπούν τη γη. Αυτός ο νεαρός, όσο σπάταλος κι αν ήταν, σύντομα τελείωσε από μετρητά και όλοι οι λεγόμενοι φίλοι που του ήταν τόσο αγαπητοί είχαν πλέον φύγει. Τον είχαν χρησιμοποιήσει και τον είχαν πετάξει σαν σκουπίδια.

Ο τύπος τελικά αναγκάστηκε να δεχτεί τη δουλειά της φύλαξης γουρουνιών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον λαό του Ισραήλ, η δουλειά του χοιροβοσκού είναι από τις πιο επαίσχυντες δουλειές καθώς το γουρούνι θεωρείται μολυσμένο σύμφωνα με το νόμο του Θεού.

Για να γίνει το πράγμα χειρότερο, ο νεαρός έπιασε τον εαυτό του να τρώει το φαγητό που έτρωγαν τα γουρούνια. Συνήλθε και συνειδητοποίησε την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν και αποφάσισε να γυρίσει σπίτι και να παρακαλέσει τον πατέρα του για συγχώρεση. Ήταν έτοιμος να του συμπεριφερθούν ως υπηρέτης αν το αποφασίσει ο πατέρας του.

Ο πατέρας του τον είδε να έρχεται και πήγε να τον συναντήσει. Χάρηκε πολύ, διέταξε να σφάξουν ένα καλοθρεμμένο μοσχάρι για να τιμήσουν τον γιο του καθώς χάθηκε αλλά βρέθηκε.

Η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι μέσω της αμαρτίας έκαναν κακή χρήση του δώρου που τους έδωσε ο Πατέρας -ο Θεός. Ωστόσο, ο Θεός μέσω του ατελείωτου ελέους Του συγχωρεί και εξακολουθεί να μας καλωσορίζει στη Βασιλεία Του.


Source by Solomon M Magawi

About admin

Check Also

Ο μαθητής του γυμνασίου σας ΔΕΝ είναι ενήλικας – μην τον/την αντιμετωπίζετε σαν έναν στο γυμναστήριο

Πριν λίγο καιρό, έκανα λίφτινγκ δίπλα σε έναν πατέρα που εκπαίδευε τον γιο του γυμνασίου …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.