Ικανοποιημένος με τον Ιησού

Αν ήμασταν έξυπνοι, θα ευθυγραμμιζόμασταν με τη σκέψη του Πατέρα για τον Κύριο Ιησού. Με αυτόν τον τρόπο θα ήμασταν ικανοποιημένοι με τον Χριστό και έτσι θα τοποθετούσαμε τον εαυτό μας στο ίδιο το κέντρο του θελήματος του Θεού σχετικά με τη σωτηρία (Ιωάννης 20:31). Ο Λόγος δηλώνει ότι όσοι αναπαύονται στον Χριστό κάνουν το έργο του Θεού (Ιωάννης 6:29). Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που ζητά ο Πατέρας από εμάς είναι να συνεννοηθούμε μαζί Του για τον Υιό Του. Τίποτα περισσότερο δεν απαιτείται, αλλά τίποτα λιγότερο δεν θα κάνει! Ο Πατέρας δεν θα μας δεχτεί σε καμία άλλη βάση εκτός από αυτή της επάρκειας του Υιού Του.

«Αλλά», λέει κάποιος, «πρέπει να είμαι ένας δίκαιος άνθρωπος μέσα μου πριν με δεχτεί ο Θεός!». Λοιπόν, στην πραγματικότητα — ΟΧΙ! Η αποδοχή μας δεν βασίζεται στην αξιότητά μας, αλλά στην αποδοχή του Χριστού για τις ανησυχίες του Ευαγγελίου, «Ο Υιός Του» (Ρωμ. 1:1-3). Το ευαγγέλιο, επομένως, δεν αφορά εμάς και το πόσο εσωτερικά άγιοι μπορούμε να γίνουμε. Πράγματι, η ικανοποίηση με την υποτιθέμενη ενδόμυχη αγιότητά μας είναι σαν μονοπάτι στην ερημιά για έναν αδέσποτο σκύλο, είναι επικίνδυνη και δεν οδηγεί πουθενά. Ωστόσο, η ικανοποίηση με τον Χριστό Ιησού οδηγεί στη δόξα, γιατί ο Χριστός είναι ΟΛΑ (Κολ 3:11).

Ο Πατέρας είπε για τον Κύριο Ιησού, «Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, στον οποίο είμαι ευαρεστημένος» (Ματθαίος 3:7). Προσέξτε τους υπερθετικούς, ο Χριστός δεν είναι απλώς ο Υιός, είναι ο αγαπημένος Υιός. Ο Πατέρας δεν είναι απλώς ευχαριστημένος, είναι πολύ ευχαριστημένος μαζί Του. Όταν, λοιπόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον αγαπημένο Υιό, είμαστε σε θαυμάσια συμφωνία με τον Πατέρα.

Είστε ικανοποιημένος που ο Χριστός τήρησε τέλεια τον Νόμο για λογαριασμό σας; Δημιουργούμε προβλήματα στους εαυτούς μας όταν ξεχνάμε την αναγκαιότητα ενός εκπληρωμένου νόμου και βλέπουμε το ευαγγέλιο ως κάποιου είδους τροποποιημένη, χαλαρή νομική διευθέτηση με τον Θεό. Αυτό το είδος ψευδούς σκέψης λέει: «Η τήρηση του Νόμου είναι άσχετη όταν πρόκειται για σωτηρία». Ο Θεός, σε αυτό το είδος σκέψης, ήταν πολύ αυστηρός στους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης γιατί απαιτούσε την τελειότητα, αλλά τώρα στη Καινή Διαθήκη είναι μια πιο χαλαρή εκδοχή του Θεού. Όπως το έθεσε αφελώς ένα νεαρό κορίτσι, «Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη ήταν Θεός πριν σωθεί».

Σε αυτή τη νέα χαλαρή θεωρία των πραγμάτων, ο Χριστός μείωσε τις απαιτήσεις του Θεού επειδή οι εντολές ήταν πολύ αυστηρές. Τώρα έχουμε πιο ήπιους όρους που ταιριάζουν περισσότερο στην αδυναμία μας. Αλλά αυτό είναι σκέτη ανοησία! Σκεφτείτε το, αν ο προηγούμενος νόμος ήταν πολύ αυστηρός, όπως λέει ο Μπονάρ, «ούτε ιερός ούτε καλός». Είναι πολύ αυστηρό να απαιτούμε να αγαπάμε τον Θεό με όλα όσα έχουμε; Έχει ο Θεός τόσο χαμήλωσε τα πρότυπά Του που οι θεμελιώδεις απαιτήσεις Του είναι πλέον παρωχημένες; Ο Θεός να το κάνει! Η πίστη, ωστόσο, δεν ακυρώνει το νόμο. το καθιερώνει (Ρωμ. 3:31). Ο Θεός εξακολουθεί να απαιτεί την τέλεια τήρηση του νόμου και η πίστη μας τώρα στηρίζεται σε Αυτόν που έχει τηρήσει τέλεια κάθε πτυχή του Νόμου για λογαριασμό μας. Δεν σωζόμαστε μόνο από το αίμα του Χριστού αλλά και από την τέλεια τήρηση του νόμου του Χριστού — Είναι αυτός που τήρησε τις εντολές του νόμου και πλήρωσε τις ποινές του Νόμου. Το τέλειο έργο και το θάνατο του Χριστού καταλογίζονται τώρα σε εμάς, θεωρούνται δικά μας και λαμβάνονται από εμάς μόνο με την πίστη. Αυτό είναι συγκλονιστικό!

Ο Θεός δεν έχει χαλαρώσει πουθενά το πρότυπο Του. Είναι με την τέλεια τήρηση ενός τέλειου νόμου που σωζόμαστε. αλλιώς θα ήταν ανίερη και άδικη σωτηρία. Έτσι μόνο ο Χριστός είναι η μόνη μας ελπίδα γιατί έχει τηρήσει το νόμο για εμάς. το μεγάλωσε και το έκανε τιμητικό (Ησ 42:21). και έτσι έχουμε μια ιερή και δίκαιη σωτηρία. Νομικά, ο Χριστός και έζησε και πέθανε στον τόπο μας, επομένως, όταν ο Θεός μας σώζει το κάνει, όχι μόνο ως θέμα αγάπης και ελέους, αλλά και ως θέμα Δικαιοσύνης.

Και αυτή είναι η Ευαγγελική Αλήθεια.


Source by Miles McKee

About admin

Check Also

Ο μαθητής του γυμνασίου σας ΔΕΝ είναι ενήλικας – μην τον/την αντιμετωπίζετε σαν έναν στο γυμναστήριο

Πριν λίγο καιρό, έκανα λίφτινγκ δίπλα σε έναν πατέρα που εκπαίδευε τον γιο του γυμνασίου …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.