Μερικές απλές γενετικές του Cockatiel – "Τι είναι το Split;"

Συχνά αμφισβητείται σχετικά με τη γενετική, ο όρος διάσπαση. Η διαίρεση σε πτηνά σημαίνει απλώς, ένα γενετικό χαρακτηριστικό ή χρώμα που μεταφέρεται, αλλά δεν φαίνεται οπτικά.

Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν φτερά στον αυχένα του λαιμού (ίσως άσπρα μπαλώματα) που αποκαλύπτουν ότι ένα πουλί μπορεί σαφώς να φέρει κάποια άλλη χρωματική μετάλλαξη ή χαρακτηριστικό, από αυτό που φαίνεται οπτικά. Ή μπορεί να είναι κάτι σαν ένα λευκό νύχι στα δάχτυλα ενός συγκεκριμένου τύπου πουλιού που συνήθως θα ήταν μαύρο.

Μου αρέσει να τα σκέφτομαι ως μικρά μυστικά και ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να είναι ένα νέο χρώμα ή χαρακτηριστικό, εκτός από αυτό που πραγματικά μπορεί να δει κανείς.

Τα αγαπημένα μου είναι τα απροσδόκητα. Όταν ένα πουλί φαίνεται συνηθισμένο και παράγει το απροσδόκητο (διχάζεται και δεν μπορείς να το καταλάβεις).

#1 Παράδειγμα: Γκρι αρσενικό κοκατίλ X γκρι κότα κοκατίλ = 100% όλα γκρι νεοσσοί. Αλλά αν πάρω ένα γκόμενο lutino στη φωλιά, τι σημαίνει αυτό; Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Λοιπόν, το lutino είναι ένα γονίδιο που συνδέεται με το φύλο από μόνο του, επομένως αυτό σημαίνει ότι το γκρι αρσενικό κοκατίλ (ο μπαμπάς) είναι χωρισμένο lutino, και μπορούμε να προφέρουμε αυτό το lutino (γκόμενα) κορίτσι. Γιατί η κότα (η μάνα) είναι γκρίζα.

Πατέρας με κόρη, μητέρα κότα θα έπρεπε να είναι οπτικό λουτίνο και πατέρας χωρισμένος ή οπτικός για να δημιουργήσει ένα αρσενικό γκόμενο λουτίνο. Επίσης, τα μισά από όλα τα γκρίζα αρσενικά κοτοπουλάκια θα είναι επίσης σπαστά λουτίνο, και δεν θα είναι όλες οι κότες (κοτοπουλάκια) λουτίνο, μερικές θα είναι γκρίζες αλλά όχι σπασμένες!

#2 Παράδειγμα: Χρησιμοποιώντας ξανά ένα άλλο γκρι ζευγάρι, αν βρω μια λευκή γκόμενα στη φωλιά. Γνωρίζω ότι χρειάζονται δύο υπολειπόμενα γονίδια λευκού προσώπου οπτικά ή μη οπτικά (διαχωρισμός) για να γίνει ένα υπολειπόμενο οπτικό λευκό πρόσωπο. Αυτό τώρα σημαίνει ότι το γκρι αρσενικό κοκατίλ (μπαμπά) είναι σπαστό λευκό πρόσωπο! Και η γκρίζα κότα κοκατίλ (μητέρα) είναι επίσης σπαστό λευκό πρόσωπο! Έτσι, αυτή η λευκή γκόμενα θα μπορούσε να είναι αγόρι ή κορίτσι. Τώρα αδέρφια και αδερφές που είναι γκρίζα περίπου τα μισά από αυτά θα είναι επίσης χωρισμένα και τα μισά όχι.

Πρέπει να τονίσω αυτό το άρθρο δεν περιλαμβάνει το ζευγάρωμα των split!

Αφού ανατρέξετε σε αυτούς τους πίνακες, θα διαπιστώσετε πόσες γενετικές είναι παρόμοιες. Το μπλε λαιμόκοψη, το blue budgie, το blue quaker, το ολλανδικό μπλε lovebird, το fallow cockatiel, το pied cockatiel και το white face cockatiel είναι όλα υπολειπόμενα! Ο λαιμός Lutino, το lutino budgie, το lutino quaker, το lutino lovebird, το pearl cockatiel, το cockatiel κανέλας και το lutino cockatiel συνδέονται με το σεξ! Αλμπίνο ringneck, albino budgie, albino quaker, creamino lovebird και albino cockatiel είναι όλα „Υποτελεσματική και σεξουαλική σύνδεση“. Και ναι, μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα υπολειπόμενα γονίδια σε ένα πουλί και έναν συνδυασμό υπολειπόμενων και πολλαπλών φυλοσύνδετων, αλλά θα το αποθηκεύσουμε για την επόμενη φορά!


Source by Lisa M Sweet

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.