Μην πετάτε αυτό το ποίημα!: Συμβουλές για επιτυχημένη εγγραφή ποιημάτων

„Τα τριαντάφυλλα είναι κόκκινα

Οι βιολέτες είναι πράσινες

Πραγματικά λυπάμαι που χτύπησα τον αδερφό μου

Αλλά ήταν κακός».

Τα παιδιά όχι μόνο λένε τα πιο τραγικά πράγματα, αλλά και τα γράφουν. Είτε αυτή η ποίηση πηγάζει από ασκήσεις δημιουργικής γραφής στα σχολεία, είτε σε HEARTSONGS, HOPE THROUGH HEARTSONGS and JOURNEY THROUGH HEARTSONGS Ο 13χρονος πλέον αποθανών αλλά ποτέ ξεχασμένος συγγραφέας Mattie JT Stepanek, η περίπτωση του degen out of HEARTSONGS μυϊκή δυστροφία, που φέρνει στο προσκήνιο ένα αξιοσημείωτο χάρισμα, οι ρίμες μπορούν εύκολα να χαθούν στο χρόνο, να μετακινηθούν, να πετάξουν τα σχολικά έγγραφα ή απλώς να ξεχαστούν.

Αν και η ποίηση των παιδιών μας μπορεί να μην γίνει best-seller βιβλία και CD (ο Στέπανεκ συνεργάστηκε με τον νεαρό σταρ της κάντρι Μπίλι Γκίλμαν για να δημιουργήσει ένα CD), αυτοί οι γλυκοί ή αμφισβητούμενοι στίχοι της παιδικής ηλικίας και τα θυμωμένα, θυμωμένα εφηβικά τραγούδια φέρνουν ευχαρίστηση, χαρά και παρηγοριά. Είναι τόσο μέρος της ιστορίας όσο και τα επίσημα οικογενειακά αρχεία. Πόσοι από εμάς θα ευχόμασταν να είχαμε σώσει τα ποιήματά μας από ακαταστασία, παραμέληση, λήθη ή από τις (ελπίζουμε) καλοπροαίρετες προτάσεις των γονιών ότι «απλά δεν είσαι ποιητής» — ή ακόμα και ένας γονιός που πετάει τα γραπτά μας λαχταρίες; Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η μαμά του Mattie Stepanek δεν θα πετούσε ποτέ τα πρώτα του ποιήματα!

Είτε έχουμε το χάρισμα να γίνουμε ποιητές είτε όχι, είτε τα παιδιά μας είναι η Έμιλυ Ντίκινσον είτε όχι, αυτά τα σκαριφήματα και οι πληκτρολογήσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σκέψεών μας, των συναισθημάτων μας. Είναι δώρα από μόνα τους και τα αγαπημένα παιδιά παντού έχουν τη δημιουργικότητα να τους κάνουν δώρα. Μητέρες και πατέρες, γιαγιάδες και παππούδες, συγκινούνται πέρα ​​από κάθε λέξη όταν λαμβάνουν μια κάρτα σε χαρτί κατασκευής ή ακόμα και που έχει δημιουργηθεί από υπολογιστή από έναν μικρό Μπιλ Γκέιτς ή τον Τσαρλς Σουλτς. Αυτή η κάρτα μπορεί να περιέχει ένα ποίημα για το „The Greatest Dad in the World“. Θέλετε να το πετάξετε και να κρατήσετε όλους τους χαιρετισμούς που έχετε αγοράσει από το κατάστημα που θεωρείτε δεδομένους; Μπορεί ακόμη και να ωθήσει τον σύζυγό σας να παλέψει με ερωτικά ποιήματα, και εσείς θέλετε να τα σώσετε.

Η απάντηση είναι το scrapbooking. Η ποίηση σε χαρτί είναι ιδανική για διατήρηση στις σελίδες των λευκωμάτων. Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα λεύκωμα για οικογενειακά ποιήματα και δημιουργημένες κάρτες ή πολλά λευκώματα αν έχετε περισσότερους από έναν ποιητές στην οικογένεια. Μπορείτε να οργανώσετε τα οικογενειακά λευκώματα ανά συγγραφέα, θέμα ποιήματος (μπαμπά, μαμά, σκύλος ή γάτα της οικογένειας) ή ανά περιστάσεις: γενέθλια, Χριστούγεννα, επετείους, αποφοίτηση, νέα σπίτια, γάμους, γεννήσεις κ.λπ. Ή μπορείτε να συμπεριλάβετε ποιήματα σε λευκώματα που έχετε δημιουργήσει για να καταγράψετε αυτές τις περιστάσεις, λευκώματα που περιέχουν διακοσμητικά, προσκλήσεις, ανακοινώσεις, πατημένα λουλούδια και ούτω καθεξής.

Μερικές συμβουλές για επιτυχημένη διατήρηση ποιημάτων:

* Αν και είναι δελεαστικό να συμπεριλάβετε το κιτρινισμένο χαρτί στο οποίο ο γιος σας έγραψε το πρώτο του ποίημα, σκεφτείτε να το αντιγράψετε ξανά σε όμορφο χαρτί και να το συμπεριλάβετε. Μπορείτε να συμπεριλάβετε το πρωτότυπο χαρτί εάν θέλετε, αλλά το κάνετε δίπλα στην δακτυλογραφημένη ή χειρόγραφη έκδοση.

Κάντε το ίδιο αν ένα ποίημα έχει μουντζούρες ή χυμένα.

* Αν δεν έχετε βγει ραντεβού με ένα ποίημα του παιδιού σας, δείτε τη γραφή και συγκρίνετε το με διαφορετικές ηλικίες. Να αναφέρετε πάντα την ηλικία του παιδιού σας.

* Πάντα χρονολογείτε οικογενειακά ποιήματα, είτε σε χαρτί είτε σημειώνοντας σε μια τυπωμένη ετικέτα ή χειρόγραφα.

* Αν δεν μπορείτε να μαντέψετε πότε γράφτηκε ένα οικογενειακό ποίημα, δείτε την περίσταση. Εάν ήταν τα 50ά σας γενέθλια ή μια συγκεκριμένη επέτειος γάμου, ξέρετε την ημερομηνία (εκτός αν η μνήμη σας είναι σαν αντρική!)

* Όταν αρχίσετε να γράφετε οικογενειακά ποιήματα, να επιλέγετε πάντα βαρύ χαρτί για μελλοντικά ποιήματα ή χαρτί που κρατάει καλά.

* Εάν το ποίημα συνοδεύει μια φωτογραφία, συμπεριλάβετε το πρωτότυπο, ακόμα κι αν η εικόνα της φωτογραφίας βρίσκεται στο χαρτί στο οποίο είναι τυπωμένο το ποίημα. Ή συμπεριλάβετε μια φωτογραφία από την εκδήλωση ή μια φωτογραφία του μέλους της οικογένειας για το ποίημα για ένα εικονογραφημένο ποίημα!

* Σκεφτείτε να πληκτρολογήσετε μια σελίδα που περιλαμβάνει δείγματα αποσπάσματα από οικογενειακά ποιήματα, ένα είδος λίστας „Best Of the Jones Family“.

* Τέλος, αν κάποιος στην οικογένειά σας δεν πειράζει να ακούσει την ηχογραφημένη φωνή του, ηχογραφήστε ένα CD ή κασέτα με τα ποιήματα και συμπεριλάβετέ τα στο λεύκωμα.

Μπορεί να μην διαβάζετε ποτέ τα ποιήματά σας σε εθνικό επίπεδο, αλλά εσείς και η οικογένειά σας θα τιμάτε τις αναμνήσεις που φέρνουν. Ξεκινήστε λοιπόν να γράφετε, και καλό scrapbooking!


Source by Kristin Johnson

About admin

Check Also

Idea Gift Giving – Ανδρικό κολιέ με ετικέτα σκύλου

Αν είστε γυναίκα που θέλει να εκπλήξει τον ξεχωριστό άντρα της ζωής σας με ένα …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.