Νιώθω ότι ο άντρας μου δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος μαζί μου – ποτέ δεν με κάνει να νιώθω αρκετά καλά

Σε έναν τέλειο κόσμο, ο σύζυγός σας θα ήταν ο μεγαλύτερος cheerleader σας. Είναι αυτός που πρέπει να σε σηκώσει και να σε υπερασπιστεί ενάντια σε όλους τους άλλους. Όταν αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας ή έχετε αμφιβολίες, αυτός είναι που πρέπει να σας πει ότι είστε κάτι παραπάνω από καλά όπως ακριβώς είστε – ή τουλάχιστον να προσφέρει θετική υποστήριξη. Έτσι, όταν ο ίδιος σας ο σύζυγος ασκεί κριτική ή σας λέει με πολλούς τρόπους με τους οποίους υπολείπεστε ή ότι πρέπει να αλλάξετε, είναι εξαιρετικά επώδυνο. Και μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε την αγάπη του για εσάς καθώς και τον γάμο σας.

Μια σύζυγος μπορεί να περιγράψει μια δυσάρεστη κατάσταση όπως αυτή: „Όταν γνώρισα τον άντρα μου, με έκανε να νιώσω η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Κανείς δεν με είχε δει με τον τρόπο που έβλεπε και ίσως γι‘ αυτό ήμουν απολύτως εθισμένος στο να είμαι κοντά του. Μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση και μου άρεσε. Αλλά τώρα, είναι σαν να είναι αποφασισμένος να μου αφαιρέσει αυτήν την εμπιστοσύνη. Επειδή με ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, είναι σε θέση να επισημάνει όλα τα πράγματα που μου φταίνε. Ομολογώ ότι δεν φαίνομαι ακριβώς όπως την ημέρα του γάμου μας, αλλά ποιος το κάνει; Κάνω τεράστια προσπάθεια, αλλά υπάρχει μια διαδικασία γήρανσης που δεν μπορείς πάντα να σταματήσεις στα ίχνη της . Προφανώς δεν είμαι αρκετά ξανθιά ή αρκετά αδύνατη. Προφανώς δεν βγάζω αρκετά χρήματα και δεν είμαι τόσο ενδιαφέρουσα όσο οι γυναίκες με τις οποίες συνεργάζεται ο σύζυγός μου. Κάθε Σαββατοκύριακο, περνούσαμε όλο το χρόνο μαζί – μόνο οι δυο μας Τώρα, ο σύζυγός μου προσκαλεί πάντα φίλους και οικογένεια μαζί – σαν να μην αρκεί να είσαι μόνο μαζί μου. Σαν να μην είμαι αρκετά για να κρατήσει την προσοχή του όλη την ώρα. Αυτό με πληγώνει τόσο πολύ. Με κάνει να πιστεύω ότι δεν με αγαπάει πια. Και με κάνει να πιστεύω ότι, τελικά, ο γάμος μου δεν πρόκειται να διαρκέσει».

Κατανοώ την ανησυχία σας και σας συμπονώ. Θέλω να σώζω τους γάμους, αλλά νομίζω ότι μπορεί να έχετε μια πρόσθετη πρόκληση, εκτός εάν καταφέρετε να πείσετε τον σύζυγό σας να επικοινωνήσει μαζί σας με πιο θετικό τρόπο, κάτι που σίγουρα πιστεύω ότι είναι δυνατό. Μπορεί να μην γνωρίζει καν ότι ακούγεται τόσο επικριτικός. Και ειλικρινά, μερικές φορές όταν ένα άτομο απομονώνει όλη του την απογοήτευση σε ένα άτομο που είναι τόσο κοντά του, με κάνει να αναρωτιέμαι αν απλώς χρησιμοποιεί αυτό το άτομο ως αποδιοπομπαίο τράγο και προβάλλει τις δικές του απογοητεύσεις. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι έχουν κάτι ανησυχητικό στη ζωή τους ή κάτι που δεν τους αρέσει κάτι στον εαυτό τους, θα το προβάλλουν στους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Έτσι, όταν ο σύζυγός σας σας λέει ότι δεν βγάζετε αρκετά χρήματα, μπορεί στην πραγματικότητα να απογοητευτεί από τη δική του δύναμη κερδών. Όταν λέει ότι δεν είσαι αδύνατη, μπορεί να παρατηρεί ότι ο ίδιος έχει βάλει μερικά κιλά. Αλλά αντί να το χειριστεί αυτό με αντικειμενικό τρόπο, ακούγεται επικριτικός απέναντί ​​σας.

Δεν θέλω να τον υπερασπιστώ. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Σας το λέω μόνο γιατί θέλω να γνωρίζετε ότι οι επικρίσεις του μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με εσάς και να μην αντικατοπτρίζουν την αξία σας. Και δεν θέλω να τα πάρεις προσωπικά ή να τα έχεις ως ερέθισμα για να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου.

Νομίζω ότι προτού μπορέσετε να λύσετε οτιδήποτε, θα πρότεινα να προσπαθήσετε να τον πείσετε να επικοινωνήσει μαζί σας με έναν λιγότερο βλαβερό τρόπο. Είναι δύσκολο να λύσετε τα πράγματα όταν αισθάνεστε ότι σας επιτίθενται προσωπικά και επομένως αμυντικοί.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αρχίσει να λέει πράγματα που ακούγονται προσωπικά και άδικα, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι όπως: „Πρέπει να σταματήσω για ένα λεπτό γιατί δεν θέλω να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Όταν λέτε πράγματα όπως αυτό για μένα, με πληγώνει. Με κάνει να νιώθω ότι δεν αγαπώ. Δεν νομίζω ότι σκοπεύεις να συμβεί αυτό και έχω τις αμφιβολίες μου ότι ξέρεις καν τι κάνεις. Αλλά όταν λες τέτοια πράγματα, είναι με κάνει να νιώθω επίθεση. Με κάνει να νιώθω ότι δεν πιστεύεις ότι είμαι αρκετά καλός και ότι λυπάσαι που είσαι παντρεμένος μαζί μου. Με κάνει να νιώθω κριτική. Δεν νομίζω ότι θέλεις να το κάνεις αυτό επίτηδες, αλλά έτσι νιώθω. Και έτσι μου είναι δύσκολο να ακούσω τι λέτε αντικειμενικά γιατί το μόνο που μπορώ να εστιάσω είναι ο πόνος της κριτικής. Θα σας ζητήσω λοιπόν να μιλήσετε για συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν αντί για γενικά πράγματα που έχουν σκοπό μόνο να βλάψουν. Για παράδειγμα, αντί να μου λέτε γενικά ότι δεν βγάζω αρκετά χρήματα, Θα προτιμούσα να πεις κάτι συγκεκριμένο, όπως αυτό που πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά στη δουλειά μου. Αντί να μου πείτε ότι δεν είμαι αρκετά όμορφη, θα ήθελα να ακούσω λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Καταλαβαίνετε τη διαφορά; Γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό δεν φέρνει κανέναν από τους δύο πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε. Απλώς με κάνει να νιώθω πληγωμένος και μάλλον σε κάνει να νιώθεις απογοήτευση. Λοιπόν, ας φτάσουμε στο πραγματικό ζήτημα εδώ. Τι σας ενοχλεί περισσότερο; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον;».

Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να αρχίσει να αλλάζει τα πράγματα. Εάν δεν συμβαίνει, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να δείτε κάποιον στόχο που μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά και να καταλάβετε τι παίζει πραγματικά. Επειδή ο τύπος επικοινωνίας που περιγράφετε σπάνια φέρνει κάποια λύση. Απλώς προκαλεί ζημιά και πληγωμένα συναισθήματα.


Source by Leslie Cane

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.