Οδυνηρά μαθήματα από έναν πατέρα – μια εξομολόγηση

Φαίνεται ότι παίρνετε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος που ακολουθείτε φαίνεται λιγότερο φοβικός. Η δυσκολία είναι βέβαιη να κατευθύνεσαι προς το άλλο μονοπάτι. Γνωρίζουμε ότι αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να δικαιολογηθεί αυτή η απόφαση. Στο μυαλό σας, είναι το σωστό για το παιδί σας. Μόνο εσείς είχατε την προνοητικότητα να δείτε τον κίνδυνο στην απόφασή σας.

Αυτά τα λόγια τα γράφω εκ πείρας. Υπήρχε μια στιγμή που στάθηκα στο ίδιο σταυροδρόμι. Οι επιλογές μου ήταν πανομοιότυπες: να μείνω ή να φύγω. Όντας νέος και ανώριμος, ο εξορθολογισμός μου με οδήγησε να φύγω. Η μητέρα της δεν είχε την πολυτέλεια της επιλογής. Αν και το δικαιολόγησα με το δικό μου μυαλό, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψω ένα παιδί. Το να υποκύψετε στον φόβο δεν θα οδηγήσει ποτέ σε ένα υγιές συμπέρασμα. Είναι το μέγιστο στην εγωιστική συμπεριφορά.

Παντού γύρω μου βλέπω άντρες να κάνουν την ίδια επιλογή. Με στεναχωρεί βαθιά, γιατί γνωρίζω τα αποτελέσματα της επιλογής τους. Σήμερα, έχω τη διορατικότητα που μου έλειπε πριν από τόσα χρόνια. Η εκ των υστέρων είναι όντως 20/20. Αν έπρεπε να το ξανακάνω από την αρχή, θα διάλεγα τον άλλο δρόμο. Αυτό που επέλεξα αποδείχτηκε το πιο δύσκολο. Είναι σφυρηλατημένο με πόνο και απογοήτευση. Μόλις βγεις από αυτή την πόρτα, είναι εξαιρετικά ύπουλο να ξαναμπείς. Μπορούμε να αναπληρώσουμε πολλά στη ζωή. ο χρόνος δεν είναι ένα από αυτά τα πράγματα.

Βλέπω τόσους πολλούς που πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό φεύγοντας. Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω αρκετά χρήματα εδώ. Ένα άλλο είναι ότι δεν μπορώ να τα βγάλω καλά με τη μητέρα. Και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορεί να είναι αληθινές. Ωστόσο, δεν ισχύουν για τη σχέση κάποιου με το παιδί του. Το παιδί σας ενδιαφέρεται ελάχιστα για τα χρήματα που βγάζετε. Ούτε αυτό το παιδί ενδιαφέρεται πραγματικά για τα παιχνίδια – τα δικά του ή τα δικά σας. Και μόλις φύγεις από το σπίτι, η σχέση με τη μητέρα είναι δευτερεύουσα. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι εκεί για τους απογόνους σου. Αυτό είναι υψίστης σημασίας.

Τα παιδιά είναι ανθεκτικά. Προσαρμόζονται στις συνθήκες γύρω τους. Όποια μορφή κι αν πάρει η δυναμική της οικογένειας, θα προσαρμοστούν. Το ερώτημα είναι πόσο καλά θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε; Μην εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η απόφασή σας δημιούργησε μια σειρά από άλλους παράγοντες που δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Είστε έτοιμοι να ζήσετε με τον πόνο αυτών των παραγόντων; Δεδομένου ότι είναι πιθανό να αγνοείτε τις πιθανές παγίδες της επιλογής σας, οι πιθανότητες να είστε προετοιμασμένοι για αυτές είναι ελάχιστες.

Η εμπειρία μου είναι ότι πρέπει να παραιτηθείς από τα χρήματα. Επίσης, κάντε ό,τι είναι απαραίτητο για να τα πάτε καλά με τη μητέρα. Σταματήστε να κάνετε παρέα με τους φίλους σας και να είστε υπεύθυνοι. Βγάλε το αλκοόλ/τα ναρκωτικά για να γίνεις πατέρας. Αυτή είναι η πιο λογική επιλογή που έχετε. Εάν επιλέξετε να συνεχίσετε όπως κάνετε, ο δρόμος σας θα είναι πολύ πιο ανώμαλος.

Υπήρξε μια στιγμή που επέλεξα να αφήσω τη ζωή του παιδιού μου. Αυτή η μοναδική επιλογή με απομάκρυνε από την κόρη μου για τα πρώτα 5 χρόνια. Δεν ήξερε καν ότι υπήρχα. Εκείνο το διάστημα μπήκε στη ζωή της ένας άλλος άντρας που της έγινε «μπαμπάς». Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να αναφέρεται έτσι, παρόλο που καταλαβαίνει τη βιολογική μου σχέση μαζί της. Είναι κάτι που ζω με την καθημερινότητα της ζωής μου. Η επιλογή μου με οδήγησε να εγκαταλείψω τη θέση μου ως πατέρας του παιδιού μου.

Αφού συγκέντρωσα αρκετό κουράγιο για να προσπαθήσω να λύσω την κατάσταση με την κόρη μου, ήταν πολύ αργά. Η είσοδος μετά από 5 χρόνια είναι αδύνατη. Αν και είχα τα δικαστήρια να εγκρίνουν την επανεμφάνισή μου, δεν είχα του παιδιού μου. Ολόκληρος ο κόσμος της κλονίστηκε μέχρι τα θεμέλιά του. Κάποιος αυτής της ηλικίας δυσκολεύεται να καταλάβει τι συμβαίνει. Στο μυαλό της, ήμουν μια αναστάτωση στον μοναδικό κόσμο που γνώριζε. Αυτό ενστάλαξε πολύ φόβο που εκδηλώθηκε ως θυμό. Συχνά αγνοούμε πόσο βαθιά μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά οι αποφάσεις μας.

Αν πιστεύετε ότι το μονοπάτι της επιστροφής ήταν εύκολο, ξανασκεφτείτε το. Πέρασαν άλλα 5-6 χρόνια μέχρι η κόρη μου να είναι κάπως ανεκτική μαζί μου. Όπως αναφέρθηκε, δεν είμαι ακόμα «μπαμπάς» της. Και δεν θα γίνω ποτέ. Αυτός ο ρόλος θυσιάστηκε με την απόφασή μου. Έπρεπε επίσης να δεχτώ ότι δεν έχω καμία ελπίδα να έχω ποτέ μαζί της τη σχέση που κάνει ο πατέρας μου με την αδερφή μου. Αυτό επιφυλάσσεται για εκείνη που επέλεξε να είναι στη ζωή της παρόλο που αυτό το παιδί δεν ήταν βιολογικά δικό του.

Η μόνη ελπίδα που έχω είναι να γίνω φίλος μαζί της. Η δουλειά μου τώρα είναι να την αγαπώ με όποια ιδιότητα μου επιτρέπει. Της προσφέρω την υποστήριξή μου χωρίς να περιμένω τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεν δικαιούμαι τίποτα σε αυτή τη σχέση. Ήμουν εγώ που επέλεξα να φύγω. Είμαι φιλοξενούμενος στη ζωή της και υποβιβάζομαι να συμπεριφέρομαι έτσι. Τα δικαιώματά μου έφυγαν από το παράθυρο την ημέρα που πήρα αυτή την άτυχη απόφαση. Μπορεί τα δικαστήρια να πουν ένα πράγμα, αλλά το μυαλό ενός αηδιασμένου παιδιού θα πει κάτι εντελώς διαφορετικό. Τελικά, σημασία έχει μόνο η άποψή της.

Έχετε λοιπόν την απόφαση να μείνετε ή να φύγετε. Ξέρω πόσο πιο εύκολος φαίνεται ο δρόμος της μετάβασης. Μην ξεγελιέστε. Είναι πραγματικά η πιο δύσκολη διαδρομή. Αυτή η μία απόφαση θα σας επηρεάσει τις υπόλοιπες μέρες σας. Μάθετε από την εμπειρία μου και φροντίστε να το κάνετε σωστά. Λίγη σημασία έχει η σχέση σας με τη μητέρα του παιδιού σας. Το καλύτερο που ελπίζω είναι φιλικό σε αυτό το τμήμα. Τα χρήματα δεν υποκαθιστούν την αγάπη ενός πατέρα ανεξάρτητα από το πόσο είναι. Όλες οι σημερινές εγωιστικές σας επιθυμίες και επιθυμίες μπορεί να σας ικανοποιήσουν τώρα, αλλά θα σας αφήσουν μια μεγάλη τρύπα στο μέλλον. Αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ.

Υπάρχει μόνο μία επιλογή εδώ. δηλαδή να παραμείνει. Γίνετε μέρος της ζωής αυτού του παιδιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε με τη μητέρα. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν ανήκουν μαζί. Δύο άνθρωποι που είναι στο λαιμό του άλλου αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο σπίτι για ένα παιδί. Συχνά είναι καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ωστόσο, το να είσαι μέρος της ζωής αυτού του παιδιού(των) είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Όλα αυτά τα λέω όχι τόσο για χάρη του/της, αλλά για το δικό σου. Μπορώ να μιλήσω μόνο ως κάποιος που εγκατέλειψε το παιδί μου και ο πόνος προκαλείται στη ζωή μου. Δεν είναι κάτι που θα ευχόμουν σε άλλον άντρα. Όχι μόνο νιώθω την ταλαιπωρία μέσα μου, αλλά διπλασιάζεται όταν σκέφτομαι τον πόνο που της προκάλεσα. Η απόφασή μου επηρέασε κάποιον που ήταν εντελώς αθώος στην κατάσταση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θέλετε να ζήσετε.

Μάθε από το λάθος μου. Θα σας γλιτώσει από μια ανείπωτη ταλαιπωρία. Αποτυγχάνετε να συνειδητοποιήσετε τις καταστροφικές συνέπειες της απόφασής σας να φύγετε. Είναι εύκολο να γίνει? Έπεσα και εγώ θύμα του. Ωστόσο, εκ των υστέρων με οδήγησε να το γράψω αυτό για χάρη σου. Το κρεβάτι μου είναι στρωμένο. Αποδέχομαι τις δια βίου συνέπειες της φρικτής απόφασής μου πριν από τόσα χρόνια. Ωστόσο, ελπίζω να επιλέξετε το αντίθετο κομμάτι. Εάν αυτό μπορεί να βοηθήσει μόνο ένα άτομο να αποφύγει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, τότε η εμπειρία μου δεν πήγε χαμένη. Κάντε στον εαυτό σας και στο παιδί σας ένα τεράστιο δώρο επιλέγοντας να είστε μέρος της ζωής του/της. Μπορώ να σου πω εκ πείρας ότι θα μετανιώσεις που δεν το έκανες.


Source by Dennis Harting

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.