Ο άντρας μου έχει περισσότερη χημεία με τη γυναίκα με την οποία έχει σχέση παρά με εμένα

Πρόσφατα άκουσα από μια σύζυγο που προσπαθούσε να πείσει τον άντρα της να αφήσει τη γυναίκα με την οποία είχε σχέση. Από τη μια πλευρά, ο σύζυγος επέμενε ότι αγαπούσε ακόμα τη γυναίκα του και ήθελε να σώσει τον γάμο. Από την άλλη όμως αρνιόταν να αφήσει την άλλη γυναίκα. Απλώς δεν ήταν διατεθειμένος να την αφήσει να φύγει. Αυτό εξόργισε τη σύζυγο. Δεν καταλάβαινε τι θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο άλλος στον σύζυγο που ήταν πιο σημαντικό για εκείνον από την οικογένειά του. Η σύζυγος συνέχισε να τον πιέζει και τελικά ο σύζυγος παραδέχτηκε ότι ένιωθε «χημεία» με την άλλη γυναίκα που δεν ένιωθε για τη γυναίκα του.

Περιττό να πούμε ότι η σύζυγος έμεινε έκπληκτη και έξαλλη στο άκουσμα αυτό. Είπε εν μέρει: „Πώς υποτίθεται ότι πρέπει να ανταποκριθείς ή να νιώθεις όταν ο σύζυγός σου σου λέει ότι νιώθει πάθος και χημεία για μια άλλη γυναίκα που δεν νιώθει για σένα; Αυτό με κατεβάζει σε τόσα πολλά επίπεδα γιατί η πρώτη μου προτεραιότητα ήταν η δική μου γάμο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρισμένο και δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν χωρίς να ζουν με τον πατέρα τους. Αλλά δεν ξέρω πώς μπορώ να ξεπεράσω ή να ανταγωνιστώ αυτό το πράγμα της χημείας. Ένα μέρος μου πιστεύει ότι πρέπει προσπαθήστε να ζεστάνετε τα πράγματα μεταξύ μας, αλλά το άλλο μέρος του εαυτού μου πιστεύει ότι δεν θέλω να κάνω τίποτα μαζί του, ενώ έχει μια παθιασμένη σχέση με κάποιον άλλο».

Αν και θαύμασα με την ειλικρίνεια του συζύγου, αυτή η κατάσταση δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη. Οι άνδρες συχνά χρησιμοποιούν λέξεις όπως πάθος, χημεία ή ένταση όταν περιγράφουν αυτό που νιώθουν ή ελπίζουν ότι έχουν με την άλλη γυναίκα. Εξάλλου, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Έτσι θα προσπαθήσουν να οικοδομήσουν αυτή τη σχέση και να την παρουσιάσουν ως κάτι που είναι απλώς πολύ δυνατό ή πολύ ιδιαίτερο για να αντισταθείς. Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι, με τον χρόνο και την πραγματικότητα, θα συνειδητοποιήσουν τελικά ότι η «χημεία» τους ήταν μια πρόσοψη που ούτως ή άλλως θα εξασθενίσει με τον καιρό. Θα σας πω γιατί στο παρακάτω άρθρο.

Αν και ο σύζυγός σας μπορεί να ασχολείται με τη χημεία με την άλλη γυναίκα τώρα, οι πιθανότητες είναι καλές ότι η ένταση δεν θα διαρκέσει: Είναι πολύ σύνηθες οι άντρες να λένε ότι η άλλη γυναίκα τους κάνει να νιώθουν «ζωντανοί» ή «ζωντανοί» στα πρώτα στάδια της σχέσης. Αυτό είναι όταν όλα είναι καινούργια και εξακολουθούν να κρύβουν την υπόθεση. Αυτό το είδος μυστικής σχέσης ενισχύει μερικές φορές τον ενθουσιασμό που συχνά βλέπουν ή μπερδεύουν ως σπίθα ή ως χημεία. Αλλά σε αυτό το σημείο, η σύζυγος ήξερε τα πάντα για την υπόθεση. Δεν κυκλοφορούσαν πια κρυφά, οπότε μέρος του ενθουσιασμού που συνδέθηκε με αυτό επρόκειτο να τελειώσει.

Επίσης, καθώς η σχέση μεταξύ των ανθρώπων που απατούν γερνάει, αυτά τα έντονα συναισθήματα συχνά εξασθενούν με τον ίδιο τρόπο που έχουν μεταξύ των δύο συζύγων. Οι άνθρωποι συχνά θέλουν πραγματικά να πιστεύουν ότι έχουν γνωρίσει την αδελφή ψυχή τους ή τη μοναδική τους αληθινή αγάπη όταν απατούν (καθώς έτσι δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους), αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια. Τα στατιστικά στοιχεία για τη μακροζωία των σχέσεων που ξεκινούν με εξαπάτηση δεν είναι καλά ή πολλά υποσχόμενα. Δείχνουν ότι οι πιθανότητες είναι πολύ καλές να μην κρατήσει η σχέση.

Λοιπόν, τι κάνετε όταν θέλετε να σώσετε το γάμο σας, αλλά ο σύζυγός σας ισχυρίζεται ότι έχει χημεία με κάποιον άλλο; Δεν είναι μια απόφαση που μπορώ να πάρω για σένα. Μπορώ να σας πω ότι αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να ανταγωνιστείτε την άλλη γυναίκα ενώ η εξαπάτηση εξακολουθεί να συμβαίνει, σπάνια είναι τελικά κάτι υγιές για εσάς. Το να προσπαθείτε να δημιουργήσετε χημεία με τον σύζυγό σας, όταν ξέρετε ότι κάνει το ίδιο με κάποιον άλλον, θα είναι πιθανώς μια οδυνηρή εμπειρία και συνήθως δεν βοηθάει τον γάμο σας (επειδή η αμηχανία και η αγανάκτηση συνήθως θολώνουν την όλη διαδικασία.)

Πιστεύω ότι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας εάν ξεκαθαρίσετε ότι ενώ είστε ανοιχτοί στην ιδέα να σώσετε τον γάμο σας αργότερα, δεν πρόκειται καν να ξεκινήσετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει τελείως ο γάμος σας. σχέση μαζί της. Μερικές φορές, θα σε διαλέξει. Άλλες φορές, ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να τελειώσει ή να τελειώσει η σχέση τους. Αλλά όταν συμβαίνει, έχετε βάλει τον εαυτό σας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι αν προσπαθείτε να ανταγωνιστείτε.

Πολλές σύζυγοι το καταλαβαίνουν αυτό στη θεωρία, αλλά δεν είναι σίγουρες πώς να απαντήσουν σε έναν σύζυγο που ορκίζεται ότι τις αγαπά αλλά έχει αντικρουόμενα συναισθήματα. Μια πρόταση μπορεί να είναι κάτι σαν: „Ακούω τα λόγια σου, αλλά δεν μπορώ να τους απαντήσω μέχρι να μάθω ότι έχω να κάνω μόνο με τους δυο μας. Δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι οικεία μαζί σου όταν ξέρω ότι εσύ έχετε οικειότητα με κάποιον άλλο. Εάν και όταν τερματίσετε τη σχέση, τότε μπορεί να είμαι πρόθυμος να ακούσω και τελικά να προσπαθήσω να σώσω τον γάμο μας. Μέχρι τότε, θα δουλεύω με τον εαυτό μου γιατί δεν είναι υγιές ή κατάλληλο για να έχω σωματική σχέση μαζί σου όταν δεν είσαι πιστός».

Ειλικρινά, το κομμάτι „εργάζομαι στον εαυτό μου“ δεν πρέπει να είναι κενές λέξεις. Είναι πιθανό ότι η αυτοεκτίμησή σας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Ποτέ μην υποτιμάτε τις δικές σας ανάγκες τώρα. Είναι πολύ καλό (και ενδείκνυται) να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτούς και να εστιάσετε στον εαυτό σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ή αν ο σύζυγός σας τελειώσει τη σχέση, θα είστε πιο δυνατοί και πιο συντονισμένοι με αυτό που θέλετε και χρειάζεστε.

Αν ο άντρας μου τελειώσει τη σχέση, θα ξαναπάρουμε ποτέ το πάθος στον γάμο μας;: Πολλές σύζυγοι αισθάνονται μεγάλο άγχος για αυτήν την ερώτηση. Ανησυχούν μήπως ο σύζυγός τους δεν θα νιώσει ποτέ για αυτούς ό,τι νιώθει για την άλλη γυναίκα. Νιώθουν άγχος επειδή πιστεύουν ότι η ερωμένη έχει κάποιου είδους έλεγχο στον σύζυγό τους ή κάποιο είδος σεξουαλικής ικανότητας με την οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Και δυστυχώς, αυτές οι αμφιβολίες μπορούν πραγματικά να βλάψουν το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βλάψει τη χημεία σας.

Πιστεύω ότι είναι δυνατό να ανακτήσεις το πάθος ή τη χημεία μετά από μια σχέση, αλλά χρειάζεται χρόνος και θεραπεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν τη σχέση μεταξύ της υγείας του γάμου σας, της αυτοεκτίμησής σας και του σεξ που ακολουθεί. Συνήθως, μόνο όταν ο γάμος σας, η εμπιστοσύνη σας και η αυτοπεποίθησή σας επανέλθουν σε σταθερό έδαφος, αρχίζετε να ανακτάτε τη σεξουαλική χημεία και το πάθος.


Source by Katie Lersch

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.