Ο άντρας μου με συγκρίνει πάντα με άλλες γυναίκες – Αυτό με πληγώνει – Τι μπορώ να κάνω; Insights To Help

Πρόσφατα άκουσα από μια σύζυγο που πληγώθηκε από τις συνεχείς συγκρίσεις του συζύγου της μεταξύ της με άλλες γυναίκες. Μερικές φορές, τη συνέκρινε με τις αδερφές, τις φίλες, τις συναδέλφους ή τους γνωστούς της. Άλλες φορές, τη συνέκρινε με εντελώς αγνώστους. Προσπαθούσε να το αγνοήσει αυτό για λίγο, αλλά τον τελευταίο καιρό, την εξόργιζε τόσο πολύ που επηρέαζε πολύ αρνητικά τον γάμο της.

Η σύζυγος είπε εν μέρει: „Ο άντρας μου με συγκρίνει με όλους. Και οι συγκρίσεις δεν είναι ποτέ ευνοϊκές. Δεν είμαι τόσο αδύνατη όσο η αδερφή μου. Δεν βγάζω τόσα χρήματα όσο η κολλητή μου. Δεν είμαι τόσο καλή μαμά όπως η γειτόνισσα μας. Δεν είμαι τόσο καλή μαγείρισσα όσο η γυναίκα του καλύτερου φίλου του. Δεν είμαι τόσο καλή εραστή όσο η παλιά του φίλη. Είναι εκεί που ανατριχιάζω όποτε περνάμε ή συζητάμε για άλλη γυναίκα και εκείνος πηγαίνει να ανοίξει το στόμα του. Στην αρχή, τον αγνοούσα, αλλά αυτό αρχίζει να συμβαίνει συνέχεια και να γίνεται πολύ πιο πληγωμένο. Και με θυμώνει τόσο πολύ που φοβάμαι ότι θα πάω πίσω με κάτι εξίσου άσχημο. Πώς θα του άρεσε αν τον συνέκρινα με άλλους άντρες; Δεν θα το έκανα ποτέ γιατί θα του πληγώσει τα συναισθήματά του και είναι ο σύζυγός μου. Αλλά δεν μου δίνει την ίδια προσοχή. Και όταν τηλεφωνώ Αυτός σε αυτό, λέει ότι είμαι πολύ ευαίσθητος. Έχει φτάσει σε ένα σημείο που θα κοιτάζει ανοιχτά τις άλλες γυναίκες ακριβώς μπροστά μου. Αυτό βλάπτει τον γάμο μου και δεν είμαι σίγουρος πώς μπορώ αχ περισσότερο μπορώ να το αντέξω αυτό. Τι να κάνω?“

Μετά από λίγη περισσότερη διευκρίνιση, μου έγινε φανερό ότι ο σύζυγος θα έκανε αυτά τα σχόλια και η σύζυγος θα αποσυρόταν και θα του έδινε τον κρύο ώμο για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά. Με την πάροδο του χρόνου, είχε μάθει ότι αν το ανακαλούσε αυτό θα έκανε τον σύζυγό της να την κατηγορήσει ότι ήταν υπερβολικά ευαίσθητη. Και αν προσπαθούσε να του απαντήσει απότομα, τότε θα θύμωνε και τα πράγματα απλώς θα χειροτέρευαν. Αντί γι‘ αυτό, δεν έλεγε τίποτα και έβραζε. Αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια και επιδείνωσε τον γάμο τους. Όλο και περισσότερο, απέφευγε να περνά χρόνο με τον άντρα της εξαιτίας αυτού και άλλων προβλημάτων. Αυτό λοιπόν ήταν κάτι που ένιωθα ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί και δεν μπορούσα να το αφήσω με την ελπίδα ότι θα λειτουργούσε μόνο του. Στο επόμενο άρθρο, θα προσφέρω μερικές συμβουλές για να κατανοήσετε γιατί ένας σύζυγος μπορεί να σας συγκρίνει συνεχώς με άλλες γυναίκες και πώς να το αντιμετωπίσετε καλύτερα.

Γιατί ένας σύζυγος μπορεί να συγκρίνει τη γυναίκα του με άλλες γυναίκες: Η σύζυγος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο άντρας της το έκανε αυτό. Δεν συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο όταν έβγαιναν ραντεβού. Μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια είχε αρχίσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας σύζυγος μπορεί να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο. Μερικές φορές, αυτός είναι ο παθητικός επιθετικός τρόπος τους να επιστήσουν την προσοχή σας σε κάτι που θα ήθελαν να ήταν έτσι. Και, μπορεί να λένε ότι αφορά τις δεξιότητές σας ως γονείς ή την εργασιακή σας ηθική, αλλά συνήθως αφορά κάτι εντελώς άλλο.

Πολλοί άντρες σας επικρίνουν για λόγους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με εσάς. Συχνά προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας με την ελπίδα ότι θα δώσετε περισσότερη προσοχή σε αυτούς ή σε πράγματα στο σπίτι (όσο απίθανο να ακούγεται αυτό.) Έτσι συχνά θα σας χτυπούν με πολύ χαμηλά χτυπήματα σε μια προσπάθεια να πατήσουν τα κουμπιά σας απλά για να πάρουμε αντίδραση.

Άλλες φορές, ένας άντρας θα σας επισημάνει τα ελαττώματα που αντιλαμβάνεστε, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τα δικά του. Μερικές φορές, η σύγκριση ενός άντρα με εσάς οφείλεται πραγματικά στη δική του έλλειψη αυτοεκτίμησης ή λόγω των δικών του ανησυχιών. Μερικές φορές, όταν μιλάω με τους άντρες από την άλλη πλευρά αυτής της κατάστασης, είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να τραβήξουν τη γυναίκα τους κάτω επειδή δεν αισθάνονται ότι την αξίζουν. Ανησυχούν κρυφά ότι αν ήξερε πόσο ξεχωριστή ήταν πραγματικά, θα τον άφηνε, οπότε ένας τρόπος για να βεβαιωθεί ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ είναι να επισημάνει τα μειονεκτήματά της. Και μερικές φορές οι άντρες αντιδρούν στο άγχος επικριτικά με το ποιος είναι πιο βολικός.

Δεν υπερασπίζομαι αυτή τη συμπεριφορά. Απλώς προσπαθώ να σας ενημερώσω ότι εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτές οι συγκρίσεις δεν αντανακλούν εσάς. Αντικατοπτρίζουν αυτόν και πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να το αλλάξετε, να συνεχίσετε να ζείτε με αυτό ή να απομακρυνθείτε από αυτό. (Η σύστασή μου είναι να προσπαθήσετε να το αλλάξετε αν μπορείτε.)

Πώς να το χειριστείτε όταν ο σύζυγός σας σας συγκρίνει πάντα με άλλες γυναίκες: Η σύζυγος σε αυτή την κατάσταση δεν ήθελε να φύγει. Επέμεινε ότι υπήρχαν και άλλες λυτρωτικές ιδιότητες στον σύζυγό της. Ούτε όμως ήθελε να συνεχίσει να ζει έτσι, ούτε της άξιζε. Και κάθε φορά που το έκανε αυτό ο σύζυγός της, χειροτέρευε ακόμη περισσότερο τον γάμο της. Ξέρω ότι δίστασε να το αντιμετωπίσει γιατί φαινόταν να χειροτερεύει τα πράγματα, αλλά το να το αγνοήσει απλώς διασφαλίζει ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Πρότεινα την επόμενη φορά που ο σύζυγός της τη συνέκρινε με κάποιον άλλο, να το σημειώσει και να ορκιστεί ότι θα το αναφέρει σε μια στιγμή που τα πράγματα ήταν ήρεμα. Αν προσπαθήσετε να το αντιμετωπίσετε όταν είστε πληγωμένοι ή θυμωμένοι, διατρέχετε τον κίνδυνο να γίνει ακόμα χειρότερο. Έτσι, όταν τα πράγματα πάνε καλά και είστε ήρεμοι, τότε είναι η ώρα να το αντιμετωπίσετε.

Θα πρότεινα να πείτε κάτι που έχει ως αποτέλεσμα: „Πρέπει να συζητήσω μαζί σου κάτι που με βαραίνει. Σου το λέω γιατί σε αγαπώ αρκετά ώστε να νοιάζομαι για τον γάμο μας και δεν θέλω να επιτρέψω σε τίποτα να Χθες, με συγκρίνεις με (συμπλήρωσε το κενό.) Αυτό ήταν επώδυνο και περιττό. Ειλικρινά, αυτό συμβαίνει πολύ. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά με συγκρίνεις πολύ με άλλους ανθρώπους. Και όταν το κάνεις, Αυτό με κάνει να νιώθω ότι δεν σε κάνω ευτυχισμένο ή ότι θα ήθελες να ήμουν διαφορετικός. Αν υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί σχετικά με εμένα ή τον γάμο μας, τότε ας το συζητήσουμε. Αλλά δεν μπορώ να σε αφήσω να συνεχίσεις με τις συγκρίσεις. Ανησυχώ μήπως με τον καιρό θα με αγανακτήσει. Και ξέρω ότι δεν θέλεις να με πληγώσεις. Έτσι, από εδώ και πέρα, όταν συμβεί ξανά, θα επιστήσω την προσοχή σου σε αυτό και θα σε ρωτήσω τι σε ενοχλεί πραγματικά».

Αυτό είναι απλώς μια πρόταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις που είναι πιο κατάλληλες για τον σύζυγό σας και την κατάστασή σας. Αλλά το θέμα είναι να το αντιμετωπίσετε με εποικοδομητικό τρόπο, να του ανοίξετε την πόρτα για να σας πει τι πραγματικά τον ενοχλεί και να του ενημερώσετε ότι στο μέλλον θα το αντιμετωπίζετε κάθε φορά που συμβαίνει. Αυτό του επιτρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί πλέον να έχει ελεύθερη πάσα για να συνεχίσει τις συγκρίσεις.

Μερικές φορές, το να το προσεγγίσετε μόνο όταν είστε και οι δύο ήρεμοι μπορεί να εμπνεύσει ανοιχτή επικοινωνία που σας επιτρέπει να φτάσετε στην πραγματική ρίζα του προβλήματος. Επειδή οι συγκρίσεις είναι συχνά μια καλή ένδειξη ότι ο σύζυγός σας προσπαθεί πολύ σκληρά να τραβήξει την προσοχή σας και αυτό μπορεί μερικές φορές να υποδεικνύει ορισμένα ζητήματα στο γάμο σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε.


Source by Leslie Cane

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.