Ο σύζυγός μου απατήθηκε και τώρα εκλιπαρεί για συγχώρεση μετά τη σχέση – Πρέπει να το δώσω;

Συχνά λαμβάνω email από γυναίκες που δεν είναι σίγουρες πώς να απαντήσουν στην ικεσία των συζύγων τους για συγχώρεση ή που ζητούν να με «πάρουν πίσω» μετά από απάτη ή σχέση. Μερικά κοινά σχόλια είναι πράγματα όπως „λέει ότι λυπάται τόσο πολύ και θέλει απελπισμένα να τον πάρω πίσω. Θέλει να τον συγχωρήσω. Υπόσχεται ότι θα μου το λύσει και ότι θα κάνει „τα πάντα“ πάρτε με πίσω. Αλλά εξακολουθώ να είμαι πολύ θυμωμένος και μπερδεμένος. Πρέπει να τον συγχωρήσω; Είναι ακόμη δυνατό να συγχωρήσω μετά από προδοσία με αυτόν τον τρόπο;“ Θα απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις στο επόμενο άρθρο.

Τι σου λέει η καρδιά σου να κάνεις;:Συχνά, μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες μετά τη σχέση, θα ακούτε συχνά την καρδιά σας να σας ψιθυρίζει για το τι πρέπει να κάνετε. Μπορεί κάλλιστα να αισθάνεστε ακόμα θυμωμένοι και μπερδεμένοι. Μπορεί να υπάρχει ακόμα αγανάκτηση και αδεξιότητα. Και τα συναισθήματά σας πιθανότατα θα συνεχίσουν να ταλαντεύονται και να αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Ωστόσο, στη μέση του χάους, μπορεί να αρχίσετε να ακούτε ή να νιώθετε μικρούς ψιθύρους ή συναισθήματα ενσυναίσθησης ή στοργής. Μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε με τον σύζυγό σας, αλλά η υπερηφάνεια ή η ανάγκη σας να κρατήσετε τα συναισθήματά σας σας εμποδίζει να το κάνετε αυτό. Ή, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να θέλει την επιβεβαίωση ή τη στοργή του, αλλά λέτε στον εαυτό σας ότι δεν πρέπει απολύτως να χρειάζεστε τίποτα από αυτόν τον άντρα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μικρά συναισθήματα σε φωνάζουν γιατί κατά βάθος ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιες λυτρωτικές ιδιότητες στον άντρα σου και ότι κάποτε ήσουν ευτυχισμένη. Μπορεί να αρχίσετε να θυμάστε τα καλά πράγματα που έκανε ή τον καλό σύζυγο που ήταν πριν από αυτό το λάθος. Ναι, το λάθος αλλάζει απολύτως τα πράγματα, αλλά συχνά δεν το κάνει και δεν μπορεί να αναιρέσει εντελώς τα πράγματα που συνέβησαν πριν από αυτό.

Μερικές σύζυγοι δεν μπορούν ποτέ να το δουν αυτό και αυτές είναι που συχνά απλά δεν μπορούν να συνέλθουν. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους και τον σύζυγό τους που προσπαθεί ό,τι περνά από το χέρι του για να μετανοήσει, απλά δεν μπορούν ποτέ να το ξεπεράσουν γιατί δεν είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν. Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό ή λάθος. Απλώς είναι. Μερικές σύζυγοι είναι πρόθυμες να προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν ποιος είναι και ποιος ήταν προηγουμένως από μια ενέργεια που έκανε. Μερικοί δεν είναι. Αυτό είναι ατομικό για κάθε άτομο και δεν επηρεάζει απαραίτητα αν έχετε δίκιο ή λάθος. Είναι απλά ο τρόπος που νιώθεις και έχεις δικαίωμα σε αυτά τα συναισθήματα.

Ποιος ήταν ο γάμος σας και η ιστορία σας πριν από την απάτη;: Συχνά, πρέπει να σκεφτείτε πώς ήταν η ζωή σας πριν από τη σχέση. Αν αυτός είναι ένας άντρας που πάντα σου φερόταν άσχημα και η σχέση του είναι περισσότερο η ίδια με μια σειρά από κακή μεταχείριση και αρνητικές ενέργειες, τότε πιθανότατα θα δυσκολευτείς πολύ να συγχωρέσεις τότε, αν η πραγματικότητα σου είναι αυτή στην οποία ο σύζυγός σου σου φέρθηκε πάντα ευγενικά και με σεβασμό. Μόνο εσείς μπορείτε να το αξιολογήσετε αυτό.

Προσπαθήστε να επιλέξετε μια στιγμή που θα είστε τουλάχιστον κάπως ήρεμοι και μπορείτε να είστε κάπως αντικειμενικοί. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν, αν δεν ήταν η σχέση, θα μπορούσατε και θα ήσασταν ευτυχισμένοι στο γάμο σας. Εάν υπήρχαν προβλήματα, ήταν αυτά που θα μπορούσαν να επιλυθούν ή να βελτιωθούν; Ή μήπως ήταν διακοπτές από τους οποίους είναι καλύτερο να προχωρήσετε;

Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς. Σημασία έχει τι θέλεις: Τόσες πολλές γυναίκες μου γράφουν και εκφράζουν τους φόβους τους ότι θα κριθούν πολύ σκληρά ή ως «πατάκι» για να πάρουν πίσω τους συζύγους τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι υπόθεση κανενός παρά μόνο δική σας. Εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να ζήσεις με αυτό. Και οι φίλοι που είναι τόσο επικριτικοί εκφράζουν συχνά τις δικές τους ανασφάλειες ή πεποιθήσεις σε εσάς. Πιθανότατα δεν θα είναι εκεί μαζί σας όταν περνάτε τις πρώτες σας νύχτες μόνοι ή όταν έχετε αμφιβολίες και μετανιώνετε. Δεν λέω ότι αυτό είναι το μέλλον ή η πραγματικότητά σου. Μπορεί κάλλιστα να είσαι πιο ευτυχισμένος ή καλύτερα χωρίς τον σύζυγό σου. Αλλά μόνο εσείς μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό είναι αλήθεια. Όχι τους φίλους σου. Όχι την οικογένειά σου. Μόνο εσύ.

Είναι πραγματικά πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να σας φτιάξει μετά την εξαπάτηση;:Στο τέλος της ημέρας, εξαρτάται πραγματικά από το αν πιστεύεις αυτόν και τους ισχυρισμούς του ότι λυπάται. Τι έχει κάνει για να σου το αποδείξει αυτό; Έχει λάβει άμεσα μέτρα για να λυτρωθεί, έχει δείξει ότι είναι υπόλογος και αξιόπιστος, έχει σταματήσει κάθε επαφή με την άλλη γυναίκα και έχει συνεργαστεί μαζί σας για να αποδείξει τον γάμο στο μέλλον; Έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη χωρίς να προσπαθήσει να ρίξει μέρος της ευθύνης σε εσάς; Εάν τελικά είναι πρόθυμος να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, τότε έχετε μια πολύ καλή ένδειξη ότι πραγματικά πρόκειται να κάνει αυτό που του είπε. Δυστυχώς, δεν μπορεί να πάρει πίσω τις ενέργειές του, αν και πολύ πιθανό να το επιθυμούσε. Αλλά, αν κάνει ό,τι μπορεί και η καρδιά σας σας λέει ότι μπορεί να μην θέλετε να φύγετε, αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ισχύει και θα μπορούσατε κάλλιστα να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα μιας δύσκολης κατάστασης.

Η συγχώρεση πρέπει να είναι περισσότερο για εσάς παρά για εκείνον: Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι πιστεύουν ότι η συγχώρεση είναι «υποχώρηση». Πραγματικά διαφωνώ. Καταλαβαίνω ότι η αντίληψη μπορεί να είναι ότι είσαι πιο δυνατός άνθρωπος αν κρατάς τον θυμό και αν «τιμωρείς» τον άντρα σου. Αλλά στην πραγματικότητα, το να κρατάς αυτά τα αρνητικά συναισθήματα σε πληγώνει όσο και εκείνον. Πραγματικά δεν μπορείτε να προχωρήσετε, είτε θέλετε να παραμείνετε παντρεμένοι είτε όχι, εάν εστιάσετε στα αρνητικά παρά στα θετικά στη ζωή σας. Το θετικό μπορεί τελικά να μην περιλαμβάνει τον σύζυγό σας, αλλά πρέπει να επικεντρωθείτε στο να περιβάλλετε τον εαυτό σας με αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, όχι χειρότερα.


Source by Katie Lersch

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.