Ο σύζυγός μου είναι τόσο κακός κατά τη διάρκεια του χωρισμού μας – Πώς πρέπει να αντιδράσω;

Συχνά ακούω από συζύγους που είναι πολύ απογοητευμένες με τον τρόπο που ο σύζυγός τους ενεργεί κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας ή ενός γάμου χωρισμού. Συχνά, οι σύζυγοι ήλπιζαν ότι ο χρόνος χωριστά θα βελτίωνε πραγματικά τη συμπεριφορά και των δύο συζύγων. Όμως, προς μεγάλη τους απογοήτευση, συνέβη το αντίθετο.

Άκουσα από μια σύζυγο που είπε: „Τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά μεταξύ μας όταν ο σύζυγός μου μετακόμισε. Δεν περίμενα λοιπόν ότι θα με αγαπούσε όσο είμαστε χωρισμένοι. Αλλά συμπεριφέρεται σαν εντελώς τράνταγμα. Στις σπάνιες περιπτώσεις που του μιλάω, είναι σαρκαστικός και άσχημος. Κάνει αγενή αστεία εις βάρος μου. Ξεφεύγει από το δρόμο του για να φανεί ότι προτιμά να είναι οπουδήποτε παρά μαζί μου. Αυτό με εξοργίζει γιατί πριν μετακομίσει έξω, μου είπε ότι ένιωθε ότι θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να συμφιλιωθούμε τελικά. Τώρα, είναι προφανές ότι αυτό ήταν ένα ψέμα. Και ίσως έχω μια τόσο έντονη αντίδραση γιατί βαθιά μέσα μου, ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να σώσουμε το γάμο μας. Το ασήμαντο μέρος του εαυτού μου θέλει να είμαι κακός απέναντί ​​του αμέσως πίσω. Αλλά το λογικό μέρος του εαυτού μου πιστεύει ότι αυτό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Δεν θέλω όμως να είμαι απωθημένος. Τι πρέπει να κάνω;“

Δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να δείχνουν αρνητικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού, ειδικά στην αρχή. Είναι αγχωτικό να ξεριζώνεις ξαφνικά τη ζωή σου με τόση αβεβαιότητα στον ορίζοντα, ειδικά όταν είσαι αποξενωμένος ή μακριά από αυτούς που αγαπάς. Αυτό μπορεί να κάνει ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους ανθρώπους να ξεσπάσουν. Και μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορούν να προβάλουν αυτές τις απογοητεύσεις στον εύκολο στόχο ή στο άτομο που αισθάνονται ότι συνέβαλε στην κατάσταση στην πρώτη θέση. Όμως, τα πράγματα συχνά ηρεμούν και οι συμπεριφορές στη συνέχεια αλλάζουν ανάλογα, γι‘ αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ κακή ιδέα να αντιδράς με αρνητικούς τρόπους, όσο δελεαστικό κι αν είναι.

Ένιωσα ότι η σύζυγος είχε δίκιο όταν υποψιαζόταν ότι η κακία με τον άντρα της θα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ένιωσα ότι υπήρχαν πιο θετικοί τρόποι για να το χειριστώ αυτό, τους οποίους θα περιγράψω παρακάτω.

Αν μπορείτε, προσπαθήστε να διαχέετε την αηδία του με χιούμορ: Για να είμαι ειλικρινής, μερικές φορές ο άντρας σου περιμένει να του πεις κάτι άσχημο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δικαιολογήσει τη συνέχιση της συμπεριφοράς με τον ακατάλληλο τρόπο που είναι ήδη. Μην του επιτρέψετε αυτή την πολυτέλεια. Αντίθετα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το χιούμορ για να τον σταματήσετε. Όταν λέει πάλι κάτι κακό, κάντε ένα ανάλαφρο σχόλιο ρωτώντας αν ξύπνησε στη λάθος πλευρά του κρεβατιού σήμερα το πρωί ή κάποιο άλλο εσωτερικό αστείο που μπορείτε να μοιραστείτε. Μπορεί να σας δώσει μια κρυφή απάντηση, αλλά αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε σωστά το χιούμορ, θα μάθει τελικά ότι η κακία του δεν έχει πλέον την επιθυμητή απάντηση, επομένως δεν χρειάζεται να συνεχίσει.

Ή, δοκιμάστε την ειλικρινή, ήρεμη και ειλικρινή προσέγγιση: Αν δεν σας αρέσει η μέθοδος χιούμορ που περιέγραψα παραπάνω (ή δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να την τραβήξετε πειστικά), υπάρχει μια άλλη επιλογή. Μπορεί απλώς να προσπαθήσετε να είστε άμεσοι αλλά ήρεμοι. Ένα προτεινόμενο σενάριο μπορεί να είναι κάπως έτσι: „Ξέρω ότι είμαστε και οι δύο απογοητευμένοι και άβολα, αλλά αυτά τα σχόλια με πλήγωσαν πραγματικά. Και έχω την αίσθηση ότι δεν τα εννοείς πραγματικά. Επομένως, δεν πρόκειται να αντιδράσω με αρνητικό τρόπο. Θα ζητήσω να ξεκινήσουμε από την αρχή. Και αν αυτό δεν λειτουργήσει, θα κάνω ένα διάλειμμα. Επειδή αυτή η σχέση είναι ακόμα σημαντική για μένα ακόμα κι αν δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή. Και δεν Θέλω να το πετάξω γιατί είμαστε και οι δύο απρόσεκτοι με τα λόγια μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή, παρακαλώ;“ Εάν εξακολουθεί να είναι άσχημο ή ανθεκτικό, κάντε την υπόσχεσή σας να του δώσετε λίγο χώρο. Μόλις προλάβει να ηρεμήσει και συνειδητοποιήσει ότι δεν κάνατε τίποτα άλλο από το να προσπαθήσετε να διαλύσετε την κατάσταση, πιθανότατα θα δει τι τράνταγμα ήταν και ελπίζω να κάνει πίσω. Ή καλύτερα, θα ζητήσει συγγνώμη.

Να θυμάστε πάντα τον στόχο σας: Ξέρω ότι είναι δύσκολο να παραμείνεις ήρεμος όταν το άτομο που υποτίθεται ότι σε αγαπάει σου λέει τόσο άσχημα πράγματα. Όμως, να θυμάστε πάντα τον μακροπρόθεσμο στόχο. Και αυτό είναι να βελτιώσουμε τα πράγματα μεταξύ σας, ώστε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε τελικά να σώσετε τον γάμο σας. Αυτό γίνεται λιγότερο πιθανό εάν οι δυο σας ρίχνετε λεκτικές ακμές ο ένας στον άλλο. Πάρτε λοιπόν μια βαθιά ανάσα, βάλτε ένα χαμόγελο στα χείλη σας και κάντε μια παύση. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να παγιδευτεί στην αρνητικότητα και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα διάλειμμα σε αυτό.

Για να απαντήσω στην ερώτηση που τέθηκε, δεν πίστευα ότι η σύζυγος θα έπρεπε να είναι άσχημη με τον άντρα της ως αντίποινα. Αυτό θα φούντωνε περισσότερο την κατάσταση και ο στόχος ήταν να τον φέρει πιο κοντά της, όχι πιο μακριά.


Source by Leslie Cane

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.