Ο χωρισμένος σύζυγός μου φέρεται εκπληκτικά στοργικός απέναντί ​​μου – Πώς αντιδρώ;

Μερικές φορές ακούω από συζύγους που είναι πολύ μπερδεμένες ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιδράσουν στη συμπεριφορά του συζύγου τους κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού. Συχνά, εξακολουθούν να παλεύουν με την πληγή που νιώθουν από την αποχώρηση του συζύγου τους, επομένως είναι κατανοητό αρκετά επιφυλακτικοί. Θέλουν να σώσουν το γάμο τους, αλλά φοβούνται μήπως φτάσουν τις ελπίδες τους και πληγωθούν ξανά. Και μερικές φορές φοβούνται να αφήσουν τα αληθινά τους συναισθήματα να φανούν από φόβο μήπως τρομάξουν τον άντρα τους.

Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα προβληματικό όταν ο ίδιος σύζυγος που ήθελε τον χωρισμό αρχίζει να είναι στοργικός κατά τη διάρκεια του. Η σύζυγος έχει αποφασίσει συχνά να «το παίζει κουλ» ή να μην φοράει την καρδιά της στο μανίκι της γιατί δεν θέλει να την αποφεύγει ο άντρας της. Έτσι, όταν της κάνει κάποιες ερωτικές προτροπές, δεν είναι σίγουρη πώς πρέπει να αντιδράσει.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να ακούσω ένα σχόλιο όπως: „ο σύζυγός μου επέλεξε να φύγει από το σπίτι μας επειδή δεν ήταν σίγουρος αν ήταν πια ευτυχισμένος στο γάμο μας. Ένιωθε ότι δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε ακόμα το ίδιο πράγματα έξω από τη ζωή όπως έκανα εγώ. Και ένιωθε ότι είχε αλλάξει κατά τη διάρκεια του γάμου μας. Έτσι δεν ήταν σίγουρος αν ήμασταν συμβατοί πια. Το να τον ακούω να το εξηγεί ράγισε την καρδιά μου. Ένιωσα σαν απόρριψη. Ρώτησα αν με αγαπούσε ακόμα και με καθησύχασε ότι νόμιζε ότι το έκανε, αλλά τόνισε ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο για να τακτοποιήσει τον εαυτό του. Ήμουν συντετριμμένος, αλλά πραγματικά προσπαθούσα να προετοιμαστώ για την πιθανότητα να τελειώσει ο γάμος μου . Άρχισα να κοιτάζω τα οικονομικά μου και άρχισα να σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Αυτό ήταν δύσκολο, αλλά τα κατάφερα. Και μόλις άρχισα να αποδέχομαι τον χωρισμό, ο άντρας μου άρχισε να ενεργεί Πολύ γλυκό μαζί μου. Στην πραγματικότητα άρχισε να με αγκαλιάζει και περιστασιακά να με φιλάει. Το πρώτο μου η τάση είναι να ενθουσιαστεί με αυτό. Αλλά δεν μπορώ να το ζήσω πλήρως γιατί φοβάμαι. Το λογικό κομμάτι του εαυτού μου αναρωτιέται γιατί ο ίδιος άνθρωπος που έπρεπε να τακτοποιήσει τα συναισθήματά του ξαφνικά νιώθει τόσο άνετα να μου δείχνει στοργή. Φοβάμαι ότι θα φτιάξω τις ελπίδες μου και μετά θα αποφασίσει τελικά ότι θέλει διαζύγιο. Και φοβάμαι να τον ρωτήσω ποιες είναι οι προθέσεις του. Πώς πρέπει λοιπόν να αντιδράσω όταν ξαφνικά αρχίζει να μου δείχνει στοργή;»

Είναι δύσκολο να βρεις μια ισορροπία, αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις: Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση. Το αντιμετώπισα μόνη μου, αν και ο χωρισμός μας κράτησε για λίγο πριν ο άντρας μου αρχίσει να είναι και πάλι ευγενικός και δεκτικός μαζί μου. Ήμουν τόσο διχασμένη γιατί, ειλικρινά, η υποχώρηση μου από τον σύζυγό μου και η εστίαση στη δική μου ζωή φαινόταν να τον έκανε να ενδιαφερθεί ξανά για μένα. Έτσι, δεν ήθελα να το θέσω σε κίνδυνο με το να γίνω ξαφνικά πολύ ενθουσιασμένος με τη νέα προσοχή που μου έδειχνε.

Ταυτόχρονα, δεν ήθελα να φαίνεται ότι τον απέρριπτα. Η καρδιά μου μου έλεγε ότι ήθελα να ανταποκριθώ γιατί η προσοχή και η στοργή του ήταν αυτό που περίμενα και ήλπιζα. Οπότε δεν επρόκειτο να τον αγνοήσω ή να τον κλείσω. Δεν επρόκειτο να απορρίψω τη στοργή που ήθελα τόσο καιρό. Στην πραγματικότητα, αποφάσισα ότι επρόκειτο να το επιστρέψω και θα δημιουργούσα ένα παιχνιδιάρικο πάρε-δώσε που θα ενθάρρυνε τον σύζυγό μου να θέλει να συνεχίσει αυτό και να θέλει να με βλέπει πιο συχνά. Στην πραγματικότητα, όλο μου το σχέδιο ήταν να χτίσω σιγά σιγά πάνω σε αυτή τη νέα ερωτική σχέση μεταξύ μας.

Ένας υπολογισμένος κίνδυνος: Ήξερα ότι έπαιρνα ρίσκο; Ναι, ήξερα ότι μπορεί να μου ραγίσει η καρδιά. Και ήξερα ότι μπορεί να απογοητευόμουν εξαιρετικά αν έβγαζα τις ελπίδες μου και τότε τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα είχα σχεδιάσει. Ήξερα ότι αυτό ήταν δυνατό. Αλλά πήρα μια συνειδητή απόφαση να μην απομακρυνθώ από τον άντρα μου. Σκέφτηκα ότι πραγματικά δεν είχα τόσα πολλά να χάσω. Ήδη ένιωθα πόνο λόγω του χωρισμού. Ναι, υπήρχε ο κίνδυνος να πονέσω περισσότερο αν ο σύζυγός μου υποχωρούσε ξανά. Αλλά, αυτό ήταν ακριβώς αυτό που βίωνα ήδη. Και η πιθανή ανταμοιβή (ότι η νέα στοργή θα οδηγούσε σε μια συμφιλίωση) άξιζε το ρίσκο.

Διατήρηση μιας υγιούς δόσης της πραγματικότητας: Με όλα αυτά που ειπώθηκαν, πάντα πρόσεχα να διατηρώ την ψυχραιμία μου για αυτό μπροστά στον σύζυγό μου. Μέσα μου, ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένος που ξαφνικά συμπεριφερόταν με αγάπη απέναντί ​​μου, αλλά πρόσεχα να μην φανεί. Δεν ήθελα να πιστεύει ότι υποθέτω κάποια συμφιλίωση γιατί φοβόμουν ότι αυτό θα τον τρόμαζε. Ήταν μια πρόκληση, αλλά κατάφερα να το κάνω υπενθυμίζοντας συνεχώς στον εαυτό μου τον τελικό μου στόχο. Τελικά λειτούργησε. Και υπενθύμιζα συνεχώς στον εαυτό μου να είμαι ρεαλιστής. Ήμουν προσεκτικά αισιόδοξος, αλλά προσπάθησα να μην προλάβω τον εαυτό μου.

Δεν προτείνω ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τον καθένα. Υπάρχουν κίνδυνοι. Αλλά το να μην ανταποδίδεις τη στοργή του συζύγου σου (όταν το θέλεις πραγματικά) είναι επίσης επικίνδυνο γιατί μπορεί να το εκλάβει ως απόρριψη και μπορεί να μην φτάσει ξανά κοντά σου. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι λογικό να σκέφτεστε να κάνετε αυτό που σας λέει η καρδιά σας να κάνετε, αλλά και να διατηρήσετε την αίσθηση του ελέγχου ταυτόχρονα. Αισθάνομαι ότι αυτός είναι ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός ανάμεσα στο να αφήσεις την ελπίδα και τον ενθουσιασμό να σε κυριεύσει όταν η διαδικασία μόλις αρχίζει και να τον απορρίψεις εντελώς λόγω φόβου.


Source by Leslie Cane

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.