Παρατηρώντας τη σχέση του αγοριού της μαμάς και του κοριτσιού του μπαμπά στις ταινίες

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μίνι εργαστήριο ρομαντικών σχέσεων στην άνεση του σπιτιού σας στην τιμή μιας ενοικιαζόμενης ταινίας και ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθείτε; Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το „εργαστήριο στο σπίτι“ χρησιμοποιεί ταινίες που μπορεί να έχετε ήδη!

Αυτό το άρθρο, το οποίο είναι απόσπασμα από το βιβλίο, „Getting Back to Love: When the Pushing and Pulling Threaten to Tear You Apart“ (Copyright 2008, All Rights Reserved), σας δείχνει πώς να δώσετε προσοχή στο Mama’s Boy/Daddy’s Girl δυναμική σε ορισμένες ρομαντικές σχέσεις που συναντάμε σε συγκεκριμένες ταινίες. Σας δείχνει ακόμη και τις ταινίες όπου μπορείτε να βρείτε στοιχεία για τους γιους του πατέρα και τις κόρες της μητέρας.

Τα Mama’s Boys είναι δεμένα, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, με την επιρροή των μητέρων τους. Πιστεύουν ότι παίρνουν τη δύναμή τους από τις γυναίκες στη ζωή τους. Για συστημικούς λόγους, δεν είχαν την ευκαιρία να δεθούν με τους πατεράδες τους στην πρώιμη εφηβεία τους. Τα Mama’s Boys έλκονται φυσικά από τα Daddy’s Girls που είναι δωρεάν μαζί τους στον ανδρικό/γυναικείο χορό της ζωής.

Τα Daddy’s Girls είναι δεμένα, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, με την επιρροή των πατεράδων τους. Πιστεύουν ότι βρίσκουν ολοκλήρωση φροντίζοντας τους άνδρες στη ζωή τους. Για συστημικούς λόγους, δεν είχαν την ευκαιρία να δεθούν με τις μητέρες τους στις αρχές της εφηβείας τους. Το Daddy’s Girls και το Mama’s Boys τραβούν το ένα το άλλο σαν μαγνήτες! Ο καθένας τους αισθάνεται στον άλλο τι του έλειπε από την παιδική του ηλικία και πιστεύει ότι μπορούν να βρουν τα κομμάτια που λείπουν μαζί. Οι σχέσεις τους ξεκινούν με πολλή χημεία και ευτυχία. Ωστόσο, όταν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο δέσμευσης, κινδυνεύουν να ερωτευτούν εκτός και αν μάθουν να είναι μαζί ως ενήλικες, παρά ως γονείς και παιδιά.

Από την άλλη πλευρά, οι Father’s Sons συνδέθηκαν με τους πατεράδες τους στην πρώιμη εφηβεία τους. Αυτοί οι άντρες ξέρουν ότι παίρνουν τη δύναμή τους από μέσα τους. Ομοίως, οι κόρες της μητέρας μπόρεσαν να δεθούν με τις μητέρες τους στην πρώιμη εφηβεία τους. Γνωρίζουν ότι η εκπλήρωση προέρχεται από μέσα.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παρατηρήσετε τα Mama’s Boys and Daddy’s Girls σε δράση είναι να το προσέχετε στις ταινίες και στην τηλεόραση. Αυτό απομακρύνει το θέμα αρκετά μακριά από τον εαυτό του για να είναι και διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό!

Το πιο πρόσφατο κλασικό Mama’s Boy στην τηλεόραση μπορεί να βρεθεί σε επαναλήψεις του Everybody Loves Raymond. Ο Ρέιμοντ και ο αδερφός του είναι τόσο δεμένοι με τα κορδόνια της ποδιάς της μητέρας τους που μπορεί να είναι αποκρουστικό και υστερικό να το βλέπεις. Η σύζυγος του Raymond, Debra, είναι επίσης ένα τυπικό Daddy’s Girl, καθώς μετά βίας ανέχεται τη συμπεριφορά του Raymond και τον έχει αφεντικό. Συνήθως, οι πιο γεμάτες ένταση στιγμές στο sitcom συμβαίνουν όταν ο Ρέι πρέπει να διαλέξει μεταξύ της μητέρας του και της συζύγου του. Πάντα κάνει ό,τι μπορεί για να διαλέξει και τα δύο, απογοητεύοντας κάθε φορά και τις δύο γυναίκες!

Μία από τις πιο οδυνηρές απεικονίσεις ενός Daddy’s Girl βρίσκεται στο Funny Girl. Όπως απεικονίζεται σε εκείνη την ταινία, η Fanny Brice φροντίζει πολύ γλυκά τον σύζυγό της, Nick Arnstein, σαν να είναι αγόρι και όχι ενήλικας. Από αγάπη γι ‚αυτόν και χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει, τον μειώνει ξανά και ξανά, καταστρέφοντας την αρρενωπότητά του και καταστρέφοντας ό,τι έχει απομείνει από την αγάπη τους. Δεν το θέλει, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της. Είναι απελπισμένη να τον κρατήσει. Η επιλογή να τον αφήσετε να χειριστεί τις συνέπειες των δικών του πράξεών του πρέπει να φαινόταν σαν ένας σίγουρος τρόπος να τον χάσει. Αλλά η φροντίδα του ήταν σίγουρο ότι θα τον έχανε. Εάν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε κινδυνεύει να βάλει σε κίνδυνο τη σχέση του λόγω αυτού του είδους φροντίδας, το Funny Girl μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός, αν και επώδυνος, καθρέφτης που θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο να κάνει μια αλλαγή.

Σε ταινίες όπως το Sex, Lies, and Videotape, ή Enough, ή Hanging Up, οι απεικονίσεις των Mama’s Boys και Daddy’s Girls είναι εξίσου προφανείς. Στο Αρκετά βρίσκουμε μια απεικόνιση ενός Mama’s Boy που προσπαθεί να πάρει τη δύναμή του από τη γυναίκα του με καταχρηστικούς τρόπους. Σε αυτό, ο Σλιμ και ο Μιτς Μίλερ είναι νεόνυμφοι προφανώς ερωτευμένοι και με άφθονο μέλλον. Ωστόσο, ο μήνας του μέλιτος τελειώνει γρήγορα, όταν ο Μιτς γίνεται καταχρηστικός. Ελέγχει όλο και περισσότερο το περιβάλλον και το παιδί τους, απομονώνοντας τη Σλιμ από τους φίλους της και την πιθανή υποστήριξη. Τελικά αρχίζει να έχει σχέση. Μεταξύ της ανακάλυψης της υπόθεσης και της επιθυμίας της Σλιμ να προστατεύσει την κόρη τους από την κακοποίηση του Μιτς, φεύγει από το σπίτι τους με το παιδί τους μόνο για να κάνει τον Μιτς να την κυνηγήσει ανελέητα. Η εμμονή του Μιτς να ελέγχει και να υποτιμά τη γυναίκα του, να έχει σχέση και να αισθάνεται ότι δικαιούται αυτή τη σχέση, είναι όλα συμπτώματα ενός αγοριού της μαμάς που κάνει κακοποίηση για να προσπαθήσει να πάρει τη δύναμή του από τις γυναίκες.

Τι θα λέγατε για να παρακολουθήσετε έναν γιο του πατέρα και μια κόρη της μητέρας στον κινηματογράφο; Υπάρχει κάποιο από αυτά διαθέσιμα; Ναί!

Στην ταινία You’ve Got Mail, βρίσκετε μια κόρη της μητέρας και έναν γιο του πατέρα σε δράση. Η Kathleen Kelly είναι η κόρη της μητέρας της, έχοντας ακολουθήσει τη μητέρα της στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση του παιδικού βιβλιοπωλείου της μητέρας της. Ο Joe Foxx είναι ο γιος του πατέρα του, έχοντας ακολουθήσει τον πατέρα του στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης, Foxx Books.

Την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε το You’ve Got Mail, δώστε προσοχή στο πώς ο Joe και η Kathleen διαχειρίζονται τις σχέσεις τους. Ο Τζο ούτε πιέζει ούτε τραβάει τις γυναίκες της ζωής του. Και οι γυναίκες στη ζωή του δεν τον αντιμετωπίζουν σαν μικρό αγόρι. Η Kathleen δεν φροντίζει τους άντρες στη ζωή της σαν να είναι αγοράκια. Παρόλο που ο Φρανκ, ο άντρας της ζωής της όταν ξεκινά η ταινία, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το Mama’s Boy, η Κάθλιν δεν τον φροντίζει με αυτόν τον τρόπο. Και όταν η ζωή της ρίχνει μια σοβαρή μπάλα καμπύλης, με την απώλεια της επιχείρησής της, φτάνει βαθιά και φροντίζει τον εαυτό της. Η ταινία καθιστά σαφές ότι ο πόρος στον οποίο αξιοποιεί είναι η σχέση της με την αποθανούσα μητέρα της.

Στο Open Range θα βρείτε έναν χαρακτήρα που πιθανότατα είναι ο γιος του πατέρα. Ο Τσάρλι Γουέιτ είναι ένας μεσήλικας καουμπόι και πρώην οπλοφόρος που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια της βοσκής των βοοειδών του ελεύθερα σε ανοιχτή ύπαιθρο. Είναι ένας άντρας που δεν έχει παντρευτεί ποτέ και που, όπως φαίνεται, δεν είχε μεγάλη επαφή με το άλλο φύλο. Όταν συναντά και τσακώνεται με τη Σου Μπάρλοου, δεν ξέρει πώς να την ενημερώσει για το ενδιαφέρον και την αυξανόμενη αγάπη του. Οι προσπάθειές του να της πει ότι τη βρίσκει ελκυστική είναι άβολες, αλλά και ελκυστικές.

Στο τέλος έρχεται κοντά της, με το καπέλο στο χέρι, προσφέροντάς της γάμο και ένα είδος ηγεσίας ως σύζυγος παλιομοδίτικο και σοβινιστικό. Η Sue είναι επίσης μεσήλικη και δεν έχει παντρευτεί ποτέ. Είναι πολύ σοφή και θαρραλέα για τη ζωή για να προσπαθήσει να προσποιηθεί ότι θα ικανοποιηθεί ως η μικρή σύζυγος της οποίας ο άντρας την προστατεύει από κάθε κακό. Προκαλεί τον Τσάρλι να τη συναντήσει ως ενήλικες. Είναι αρκετά άντρας για να ανταποκριθεί στην πρόκληση, και η ταινία τελειώνει με την υπόσχεση ότι το ζωηρό ειδύλλιό τους μόλις ξεκίνησε.

Μιλώντας για ζωηρά ειδύλλια, ο Bull Durham δίνει σε έναν θεατή μια θέα από τα μάτια ενός κοκκινολαίμη σε ένα αγόρι της μαμάς και έναν γιο του πατέρα που κυνηγούν την ίδια γυναίκα! Σε αυτή την ταινία, υπάρχει ένα ερωτικό τρίγωνο που σχηματίζεται γύρω από τον Crash Davis, έναν έμπειρο catcher του μπέιζμπολ, την Annie Savoy, την καλύτερη θαυμάστριά της ομάδας και τον Nuke LaLoosh, τον νέο νεαρό πρωτάρη της ομάδας.

Παρόλο που ο Crash και η Annie δοκιμάζουν την έλξη τους ο ένας για τον άλλον στην αρχή της ταινίας, ο Crash παραμερίζεται γρήγορα για τη Nuke και την Annie να κάνουν το δικό τους. Είναι πολύ έμπειρος, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, και πολύ αυτοδύναμος για να σπαταλήσει την ενέργειά του ανταγωνιζόμενος το άκρως χορτασμένο «κουτάβι» που σίγουρα είναι ο Nuke.

Η Annie έχει τη συνήθεια να παίρνει έναν παίκτη μπάλας τον χρόνο τον οποίο βοηθά να ωριμάσει. Λέει, „Δεν υπήρξε ποτέ παίκτης μπάλας που κοιμήθηκε μαζί μου που να μην είχε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του…υπάρχει μια ορισμένη σοφία ζωής που δίνω σε αυτά τα αγόρια. Μπορώ να επεκτείνω το μυαλό τους… νιώθουν αυτοπεποίθηση και με κάνουν να νιώθω ασφαλής και όμορφη». Ως εκ τούτου, βάζει τον εαυτό της στη θέση της μαμάς στον επιλεγμένο παίκτη της μπάλας και τον αφήνει να είναι το αγόρι της.

Το πρώτο βράδυ που συναντά τον Nuke και τον Crash, τους προσκαλεί πίσω στο σπίτι της όπου τους κάθεται και τους εξηγεί τους κανόνες. „Συνδέομαι με έναν άντρα τη σεζόν. Συνήθως μου παίρνει μερικές εβδομάδες για να διαλέξω τον άντρα. Είναι μια δική μου ανοιξιάτικη προπόνηση. Και, λοιπόν, εσείς οι δύο είστε οι πιο υποσχόμενες προοπτικές της σεζόν μέχρι στιγμής. Οπότε εγώ απλώς σκέφτηκα ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε να γνωριστούμε». Ο Crash τη σταματάει εκεί. Θέλει να μάθει γιατί μπορεί να επιλέξει. Γιατί όχι ένας από τους άντρες; Συνεχίζει για την κβαντική φυσική και για το πώς κανείς πραγματικά δεν μπορεί ποτέ να επιλέξει κανέναν. Ο Κραχ σηκώνεται να φύγει. Η Άννι τον ρωτάει πού πηγαίνει.

Ο Crash απαντά, „Μετά από δώδεκα χρόνια στα μικρά πρωταθλήματα, δεν δοκιμάζω. Εξάλλου, δεν πιστεύω στην κβαντική φυσική όταν πρόκειται για θέματα καρδιάς.“

«Σε τι πιστεύεις τότε;» ρωτάει η Άννι.

Καθώς φοράει το παλτό του για να φύγει, ο Crash της απαντά με μια από τις πιο διάσημες κινηματογραφικές ομιλίες που τελειώνει με αυτά τα λόγια, „…και πιστεύω σε μακριά, αργά, βαθιά, απαλά, υγρά φιλιά που διαρκούν τρεις μέρες. Καλά -Νύχτα.“

Η Άννι αναπνέει, «Ω, μου». Στη συνέχεια τον διώχνει έξω από την πόρτα για να πει ότι θέλει απλώς να βγει ραντεβού, όχι να ερωτευτεί. Ο Crash της λέει, „Δεν με ενδιαφέρει μια γυναίκα που ενδιαφέρεται για αυτό το αγόρι. Καληνύχτα.“

Όταν ο Nuke φτάνει στα μεγάλα πρωταθλήματα και φεύγει από την πόλη, ο Crash τίθεται στη διάθεση του για να επανεξετάσει τη χημεία που ήταν και εξακολουθεί να είναι εμφανής ανάμεσα σε αυτόν και την Annie. Σε εκείνο το σημείο της ζητά να εμφανιστεί ως ένας ενήλικας για να συμμετάσχει στο χορό με έναν άλλο ενήλικα. Είναι ένα τέντωμα για εκείνη, αλλά είναι αρκετά γυναίκα για να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Οι ταινίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσετε μίνι-εργαστήρια για να παρακολουθήσετε τις συνέπειες του να είσαι τυφλός στον χορό Mama’s Boy/Daddy’s Girl και τη σχετική ευκολία του χορού The Father’s Son/Mother’s Daughter!


Source by Sarah Malinak

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.