Πώς μια υγιής σχέση με τον μπαμπά επηρεάζει τα κορίτσια μας

1. Σε αυτό το σημείο, έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι η κόρη σας δεν πρόκειται να είναι πάντα η μικρή σας πριγκίπισσα (αν και μερικές φορές το εύχεστε!). Μεγαλώνει γρήγορα από παιδί σε έφηβο, ή έφηβος σε νεαρή γυναίκα και μερικές φορές είναι μια βόλτα με *ΑΝΤΡΟΦΗ*. Πήδα λοιπόν στη βόλτα και αποφάσισε να μεγαλώσεις, να μάθεις, να αλλάξεις και να είσαι ευέλικτη ΜΑΖΙ της.

2. Να είσαι ανοιχτός…να είσαι ανοιχτός στις συζητήσεις μαζί της. Προσπαθήστε να κατανοήσετε πραγματικά την άποψή της και ακούστε τι έχει να πει. Αυτό την κάνει να αισθάνεται ότι ακούγεται και όταν ακούγεται την κάνει να νιώθει επικυρωμένη, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε απαραίτητα με αυτά που λέει. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τη χρήση σκληρών λέξεων ή πολύ έντονων αντιδραστικών απαντήσεων. Αυτό τείνει να κάνει μια μόνιμη εντύπωση και μπορεί εύκολα να την κλείσει.

3. Καθοδηγήστε την και βοηθήστε τη να πάρει λογικές αποφάσεις, δίνοντάς της ταυτόχρονα χώρο να πάρει και τις δικές της αποφάσεις. Προσπαθήστε να μειώσετε τον αριθμό των φορών που επιβάλλετε τις δικές σας απόψεις. Αυτή είναι μια στιγμή όπου χρειάζεται και θέλει να αρχίσει να εξερευνά τις δικές της σκέψεις και απόψεις.

4. Ο σεβασμός των άλλων γυναικών στη ζωή της θα τη βοηθήσει να νιώθει ακόμα πιο σίγουρη ως γυναίκα η ίδια.

5. Το να δείχνετε στοργή και να εκφράζετε αγάπη για το κορίτσι σας θα της δώσει μια αίσθηση ασφάλειας και θα τη βοηθήσει να χτίσει άλλες υγιείς σχέσεις αγάπης.

6. Παίξτε ενεργό ρόλο και ενθαρρύνετε και υποστηρίξτε το κορίτσι σας σε όλες τις περιπέτειές της…ακόμη και σε εκείνες τις κοριτσίστικες περιπέτειες για τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζετε πολλά. Να είστε σίγουροι ότι θα χαρεί να σας τα πει όλα γι‘ αυτά!

7. Να είστε λογικοί όταν βάζετε όρια, να ακολουθείτε την πειθαρχία και να επαινείτε τη συμπεριφορά που θέλετε να δείτε περισσότερο.

8. Για όλους τους μπαμπάδες… αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαϊδέψετε τον εαυτό σας στην πλάτη. Κάνεις μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον πλανήτη. Και παρόλο που μπορεί να μην το δείχνει πάντα, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χαρούμενη που κάθε μέρα εμφανίζεσαι και είσαι εκεί για εκείνη.

***Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τι κάνει ή τι εκτίθεται έξω από το σπίτι (ξέρω ότι μερικές φορές θα ήθελες να μπορούσες!) και δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε μερικές από τις προκλήσεις που θα της φέρει η ζωή, αλλά εμείς ΜΠΟΡΕΙ να της προσφέρει μια δυνατή, στοργική, έμπιστη και γεμάτη αυτοπεποίθηση σχέση που θα την έχει μαζί της όπου κι αν πάει.***

*Παιχνιδιάρικη συμβουλή* Αφιερώστε 15 λεπτά ποιοτικού χρόνου για να ακούσετε πραγματικά το κορίτσι σας να μοιράζεται μια ιστορία για τις τρελές τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς, να παίξετε μαζί, να ρωτήσετε για μια νέα δραστηριότητα για την οποία ενδιαφέρθηκε πρόσφατα ή να τη βοηθήσετε να ετοιμάσει σηκωθείτε και ετοιμαστείτε για κατασκήνωση…ίσως αφήστε μερικές από αυτές τις αυτοκόλλητες σημειώσεις στον εξοπλισμό κατασκήνωσης της που να λένε πόσο τη νοιάζεστε.


Source by Elissa Bowes

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.