Συμβουλές για να αλλάξετε την κακή συμπεριφορά του συζύγου σας και να τον ενθαρρύνετε να γίνει καλύτερος σύζυγος

Συχνά ακούω από συζύγους που είναι στα άκρα με τη συμπεριφορά του συζύγου τους. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο, ώστε να ξέρουν ότι θα μείνουν κολλημένοι με αυτό το άτομο. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνουν πάντα τον τρόπο που τους συμπεριφέρεται ή τους συμπεριφέρεται. Και πολλοί διαπιστώνουν ότι, με την πάροδο του χρόνου, η ανοχή τους για την ενοχλητική, άσχημη ή εντελώς αγενή συμπεριφορά και μεταχείριση του συζύγου τους αρχίζει να μειώνεται και θέλουν να λάβουν κάποια δράση.

Πρόσφατα άκουσα από μια σύζυγο που είπε, εν μέρει: „Ο σύζυγός μου δεν είναι κακός, αλλά μερικές φορές, είναι κακός σύζυγος. Όταν γνωριστήκαμε, ήταν τρυφερός και εξωστρεφής. Σήμερα, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι σαρκαστικός. Μπορεί να είναι κακός. Και είναι πολύ συχνά τεμπέλης. Η στάση του είναι ότι δουλεύει σκληρά όλη μέρα και όταν γυρίζει σπίτι δεν πρέπει να σηκώνει το δάχτυλο. Στο μεταξύ, κάνω ζογκλέρ με τη δουλειά μου, τους γονείς μου, αυτό το σπίτι, αλλά δεν θα σκεφτόταν ποτέ να κάνει κάτι για να ελαφρύνει το βάρος μου και όταν διστάζω να κάνω σεξ μαζί του επειδή είμαι απλά κουρασμένη και απογοητευμένη, κάνει σχόλια που δείχνουν ότι πιστεύει ότι τα περισσότερα από αυτά είναι δικό μου λάθος. Τον απογοητεύω με κάποιο τρόπο. Σπάνια με αγαπάει ή με φιλοφρονεί. Μπορεί να πέσει από σοκ αν μου έκανε ένα κομπλιμέντο. Αν μου έλεγες πριν από 10 χρόνια ότι ο άντρας που αγάπησα θα γινόταν ένας από αυτούς τους κακούς συζύγους από μια κωμική σειρά, δεν θα σε πίστευα ποτέ. Αλλά σχεδόν αυτό ακριβώς έχω. Δεν θέλω να τον αφήσω ή να πάρω ένα διαζύγιο. Τον αγαπώ και έχουμε παιδιά. Αλλά δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξω τη συμπεριφορά του. Όταν του τηλεφωνώ, όμως, συμπεριφέρεται σαν να είμαι μια υπερβολικά συναισθηματική γυναίκα, το αποσιωπά ή κάνει κάποιο αστείο. Πώς μπορώ να τον κάνω να αλλάξει;»

Για να ξεκινήσω, ρώτησα αυτή τη σύζυγο πώς προσπαθούσε να τον κάνει να αλλάξει τη συμπεριφορά του στο παρελθόν. Είπε ότι τις περισσότερες φορές τον έπαιρνε τηλέφωνο και είτε του έλεγε ότι δεν το εκτιμούσε είτε το επεσήμανε και μετά αποσύρονταν όλοι μαζί, ελπίζοντας ότι «θα έπαιρνε τον υπαινιγμό». Αυτό προφανώς δεν λειτούργησε γιατί σε απάντηση, ο σύζυγος είτε θα εξέφραζε την αρνητική του συμπεριφορά είτε θα έβαζε τη γυναίκα αυτή ως υπερβολικά επικριτική ή υπερβολικά συναισθηματική. Έτσι, ένιωσα ότι το πρώτο βήμα επρόκειτο να ήταν η αλλαγή τακτικής, την οποία θα συζητήσω παρακάτω.

Συνεχίστε να τον καλείτε για την κακή του συμπεριφορά, αλλά κάντε το με εντελώς διαφορετικό τρόπο: Δεν θα πρότεινα ποτέ να επιτρέψεις στον άντρα σου να συνεχίσει την κακή του συμπεριφορά χωρίς κανένα σχόλιο ή αντίδραση. Αλλά πρέπει να σας πω αυτό που ακούω συχνά από τους συζύγους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά της εξίσωσης. Αν τους μιλούσατε, αυτό που θα ακούσατε είναι ότι η σύζυγός τους τους χαρακτηρίζει πάντα ως τον «κακό» και φαίνεται να χαίρεται να τους επισημαίνει συνεχώς τα πολλά λάθη τους.

Συχνά ακούω σχόλια όπως: „Η γυναίκα μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι κακός δράκος ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά στα μάτια της και φαίνεται ότι της αρέσει να μου το λέει όσο πιο συχνά μπορεί. Δεν υπάρχει νίκη μαζί της. Όταν προσπαθώ να τα πάω καλύτερα, δεν το προσέχει καν, οπότε ποιο είναι το νόημα;“

Και αυτός είναι ο λόγος που συχνά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν προσπαθήσετε να βρείτε έναν τρόπο να βάψετε τον σύζυγό σας ως τον καλό παρά τον κακό. Γιατί αν το κάνεις, πρόκειται να λάβεις πολύ πιο θετική ανταπόκριση και περισσότερη συνεργασία από αυτόν. Θα νιώσει ότι τον εκτιμούν και θα πάρεις αυτό που θέλεις. Είναι πραγματικά μια νίκη / νίκη. Αλλά αν συνεχίσετε να το χειρίζεστε με περισσότερη κριτική και απογοήτευση, είναι πιθανό να βιώσετε περισσότερες από την κακή συμπεριφορά και ακόμη και τη δυσαρέσκεια που μπορεί να παρακινήσει τον σύζυγό σας να θέλει να συνεχίσει να πιέζει τα κουμπιά σας.

Σίγουρα δεν προτείνω να αγνοήσετε τη συμπεριφορά του ή ακόμα και να προσπαθήσετε να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Αυτό που προτείνω είναι να το προσεγγίσετε αυτό με εντελώς διαφορετικό τρόπο και να ελπίζετε ότι θα έχετε ένα διαφορετικό (και καλύτερο) αποτέλεσμα.

Αλλάζοντας τη συμπεριφορά του κάνοντας τον να θέλει να κάνει καλύτερα: Από την εμπειρία μου, το όλο κλειδί είναι να δώσετε στον σύζυγό σας μια θετική αμοιβή για την οποία θα προσπαθήσετε. Εάν μπορείτε να του κάνετε κομπλιμέντα (και να τον επιβραβεύσετε) όταν εκδηλώνει τη συμπεριφορά που θέλετε, τότε θα είναι πολύ πιο πιθανό να το επαναλάβει χωρίς παράπονο. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι νιώθει επικυρωμένος. Τον βλέπετε ως τον καλό τύπο που ξέρετε και οι δύο ότι, κατά βάθος, είναι πραγματικά. Οι άντρες λατρεύουν να παίζουν τον ρόλο του ήρωα. Επιτρέψτε του λοιπόν να παίξει τον ήρωα παρά τον κακό. Θα είναι πολύ πιο ενθουσιώδης ως αποτέλεσμα.

Η πρότασή μου θα ήταν αυτή. Την επόμενη φορά που η σύζυγος θα επιστρέψει στο σπίτι και ο σύζυγος θα αρχίσει με την αρνητική του συμπεριφορά, η σύζυγος μπορεί να πει κάτι σαν: «Μπορώ να δω ότι μάλλον πέρασες μια εξαντλητική μέρα όπως και εγώ. Γιατί δεν παραγγέλνουμε και κάνουμε εναλλαγή Κάνοντας ο ένας τον άλλον ένα τρίψιμο; Θα νιώσουμε και οι δύο καλύτερα και κάθε άλλο μπορεί να περιμένει». Κανονικά, η σύζυγος θα είχε σκίσει τον σύζυγό της και, περιμένοντας έναν καυγά, θα είχε απαντήσει με το ίδιο είδος.

Αλλά έτσι, και οι δύο άνθρωποι ανακουφίζονται και αποφεύγεται ο καυγάς. Μια άλλη στρατηγική που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι να βρείτε τον σύζυγό σας να κάνει κάτι σωστά και να αντιδράτε ακόμη πιο έντονα από ό,τι αντιδράτε εσείς όταν κάνει κάτι λάθος. Όχι μόνο πρέπει να τον επαινείτε κατά πρόσωπο, αλλά πρέπει να τον επαινείτε σε όποιον θα ακούσει ακριβώς μπροστά του. Θα νιώσει περηφάνια αντί για απογοήτευση και θα αναζητήσει τρόπους να επαναλάβει τις ίδιες θετικές συμπεριφορές. Δεν βλάπτει να τον επαινείτε με τη δική σας σωματική στοργή όταν ενεργεί με τον τρόπο που ελπίζατε. Αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσει και, εν τω μεταξύ, συνδέεστε και οι δύο ο ένας με τον άλλο και καθιστά πιο πιθανό ότι και οι δύο θέλετε να είστε ευγενικοί και υποστηρικτικοί με τον άλλον.

Βασικά, του δίνετε την ευκαιρία και τον ενθαρρύνετε να κάνει τα πράγματα σωστά αντί να περιμένεις να κάνει τα πράγματα λάθος πράγματα και μετά να επισπεύδεσαι όταν το κάνει.


Source by Leslie Cane

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.