Τελετουργίες που γίνονται από τον πατέρα της νύφης σε έναν γάμο της Ορίγια

Ένας γάμος Oriya είναι μια απλή και απλή υπόθεση που ταιριάζει πολύ με την κουλτούρα των κατοίκων της πολιτείας της Ορίσα. Σε έναν γάμο Oriya, ο πατέρας της νύφης παίζει σημαντικό ρόλο στις διάφορες τελετές που γίνονται κατά τη διάρκεια του γάμου.

Nirbandh: Οι περισσότεροι γάμοι έχουν την αρχή τους σε αυτό το τελετουργικό. Αυτή είναι η τελετή που σηματοδοτεί τον αρραβώνα του ζευγαριού. Οι πατέρες και της νύφης και του γαμπρού δίνουν όρκο ότι θα παντρευτούν τα παιδιά τους. Γίνεται στη θέση της νύφης. Αυτό θεωρείται ως δέσμευση και για τις δύο πλευρές να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις του γάμου. Συνήθως γίνεται ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο οικογενειών για τη νύφη και τον γαμπρό. Είναι ενδιαφέρον ότι η νύφη και ο γαμπρός δεν συμμετέχουν σε αυτό το τελετουργικό.

Τζουέιν Νιμαντράνα: Ο Jwain, ή ο γαμπρός, έχει μια πολύ αξιοσέβαστη θέση σε έναν γάμο Oriya. Όπως πολλά ινδικά έθιμα, αυτό το τελετουργικό εκτελείται επίσης σύμφωνα με το „Oriya Sanskriti“. Ο πατέρας της νύφης μαζί με άλλα σημαντικά πρόσωπα της οικογένειας πηγαίνουν στο σπίτι του γαμπρού με το «Sweekar» και προσκαλούν τον γαμπρό στο γάμο. Σύμφωνα με τα έθιμα σε έναν γάμο Oriyan, κανένα θηλυκό μέλος δεν πρέπει να συνοδεύει τον πατέρα της νύφης για αυτήν την πρόσκληση.

καμπάνα Χάθα είναι ένα άλλο τελετουργικό που εκτελείται κατά τη διάρκεια του γάμου όπου ο πατέρας της νύφης έχει σημαντικό ρόλο να παίξει. Στην τελετή αυτή η νύφη και ο γαμπρός προσφέρουν φουσκωμένο ρύζι στην ιερή φωτιά. Η νύφη και ο γαμπρός κάθονται ο ένας μπροστά στον άλλο και ο πατέρας της νύφης κρατά τα χέρια της κόρης του πάνω από τα χέρια του γαμπρού. Ο πατέρας της νύφης βάζει στα χέρια τους φουσκωμένο ρύζι και μετά δίνει την κόρη του στον γαμπρό.

Kanyadaan είναι ένα συνηθισμένο τελετουργικό που τελείται στους περισσότερους γάμους Ινδουιστών. Αυτή είναι η τελετή κατά την οποία ο πατέρας της νύφης χαρίζει την κόρη του στον γαμπρό και του ζητά να τη φροντίσει. Αυτή είναι μια πολύ συγκινητική τελετή που κάνει πολλούς να δακρύσουν. Ως μέρος του Kanyadaan το ζευγάρι κάνει επτά γύρους γύρω από την ιερή φωτιά που συμβολίζει ως μάρτυρας του γάμου. Ο Kanyadaan πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο Daan στην Ινδουιστική θρησκεία. Μετά από αυτό το τελετουργικό η νύφη θεωρεί τον εαυτό της μέλος της οικογένειας του συζύγου της.

Ναντιμούχα: Σε κάθε γάμο αναζητούνται πάντα οι ευλογίες των προπατόρων. Σε έναν γάμο Oriya αυτό είναι ένα συνηθισμένο τελετουργικό όπου ο πατέρας της νύφης, μαζί με άλλους πρεσβύτερους, αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς προγόνους μέσω ενός περίτεχνου pooja, ζητώντας από τα άγια πνεύματά τους να ευλογήσουν το μελλοντικό ζευγάρι.

Τα τελετουργικά σε έναν γάμο Oriya μοιάζουν με την τελετή του γάμου των Ινδουιστών, αλλά είναι διαφορετικά από πολλές απόψεις. Οι άνθρωποι της Ορίγια πιστεύουν στην απλή ζωή, και αυτό φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι γάμοι τους. Ο πατέρας της νύφης παίζει σημαντικό ρόλο στο γάμο και πρέπει να κάνει ορισμένες τελετουργίες.


Source by Jawad Akhta

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.