Τι σημαίνει όταν ένας σύζυγος λέει ότι είχε μια σχέση επειδή ένιωθε άδειος;

Αν είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι κάποια από τις δικαιολογίες του συζύγου μου για μια σχέση θα ήταν αληθινή για μένα, ειδικά στην αρχή. Όταν αντιμετωπίζεις το σοκ μιας υπόθεσης, είσαι αμυντικός. Είστε θυμωμένοι. Έτσι, όταν ο σύζυγός σας ξεκινά τις άμυνες που δείχνουν ότι κάτι έλειπε στη ζωή του, είναι πολύ εύκολο να τις απορρίψετε εντελώς.

Μερικοί από εμάς θα συζητήσουμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και μερικοί από εμάς θα δεχτούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά θα σταματήσουν να πιστεύουν ότι το ελάττωμα ήταν οποιαδήποτε δικαιολογία. Μερικές φορές, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι εννοεί όταν σου δίνει αόριστους όρους ως δικαιολογίες. Μια τέτοια δικαιολογία είναι η περιγραφή του να νιώθεις «άδειο».

Κάποιος θα μπορούσε να πει: „Ειλικρινά δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν έπιασα τον σύζυγό μου να έχει σχέση. Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν ο τύπος και νόμιζα ότι ο γάμος μας ήταν καλός. Ο σύζυγός μου ήταν πάντα απογοητευμένος με τους φίλους που τους απατούσαν συζύγους. Έτσι δεν θα μπορούσα ποτέ να το είχα προβλέψει. Στην αρχή, αρνιόταν να μιλήσει για οποιαδήποτε πτυχή της υπόθεσης. Θύμωνε και σιωπούσε. Το πρόσωπό του θα κοκκίνιζε. Ειλικρινά νομίζω ότι νιώθει λίγο ντροπιασμένος. Την περασμένη εβδομάδα , ήμουν πολύ ξεκάθαρος στο να του πω ότι περιμένω απαντήσεις. Και ότι αν δεν τις πάρω, ο γάμος μας μπορεί να έχει τελειώσει. Έτσι, επιτέλους θα λυπήθηκα ότι απλά ένιωθε ‚άδειο‘ και τα μάτια του δάκρυσαν . Υποθέτω ότι πίστευε ότι θα τον λυπήθηκα, αλλά ειλικρινά, όλη αυτή η εξομολόγηση ήταν να με κάνει να νιώσω θυμό και απώλεια σεβασμού. Τι κλάμα μωρό. Τι γκρίνια. Η ζωή μου δεν είναι πάντα υπέροχη, αλλά εσύ δεν Δεν με βλέπεις να βγαίνω έξω και να καταστρέφω τη ζωή μου και να απατώ τους ανθρώπους. Τι σημαίνει αυτό ούτως ή άλλως – „άδειασμα ε; Πώς νιώθει κανείς άδειος; Είναι γελοίο για μένα».

Όλοι γνωρίζουμε τον κυριολεκτικό ορισμό του κενού. Ο ορισμός του λεξικού είναι „δεν περιέχει τίποτα. Δεν είναι γεμάτο ή κατειλημμένο“. Αλλά ο συναισθηματικός ορισμός του κενού είναι λίγο πιο δύσκολο να κατανοηθεί. Όταν κάποιος λέει ότι αισθάνεται άδειος, σημαίνει ότι αισθάνεται επίπεδη. Δεν νιώθουν ικανοποιημένοι. Νιώθουν ότι η ζωή τους δεν έχει σκοπό.

Ειλικρινά, έχω ακούσει πολλούς καταθλιπτικούς ανθρώπους να λένε ότι αισθάνονται άδειοι. Γιατί όταν είσαι συναισθηματικά πεσμένος, είναι εύκολο να επικεντρωθείς σε ένα αίσθημα έλλειψης.

Ακόμα κι αν ο άντρας σου είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου (και δεν ξέρω γιατί θα έλεγε ψέματα γι‘ αυτό, αφού δεν είναι ακριβώς κολακευτικό), δεν δικαιολογεί την απάτη του. Αλλά δείχνει ότι είναι πρόθυμος να ανοιχτεί. Και σας δίνει ένα σημείο εκκίνησης.

Δυστυχώς το να νιώθεις κενό δεν είναι ένα πολύ συγκεκριμένο παράπονο και η αντιμετώπισή του δεν θα είναι μια γρήγορη λύση. Δεν μπορείς να γεμίσεις ξαφνικά τη συναισθηματική κούπα του συζύγου σου. Η έλλειψή του είναι δική του. Και κανείς άλλος δεν μπορεί να τον γεμίσει εκτός από τον εαυτό του. Πρέπει να προέρχεται από μέσα του.

Συνήθεις λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε «άδειο»: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι αισθάνονται άδειοι. Κάποιοι είναι απογοητευμένοι με το πώς έχει εξελιχθεί η ζωή τους μέχρι τώρα. Άλλοι πιστεύουν ότι τους λείπει ο σκοπός, έτσι δεν αισθάνονται ότι κάνουν τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο. Άλλοι αισθάνονται σαν να πατούν νερό στη ζωή τους χωρίς καμία ουσιαστική κατεύθυνση. Η αναγνώριση των συναισθημάτων είναι κάτι που ο σύζυγός σας θα πρέπει να κάνει για τον εαυτό του, επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε πώς νιώθει και τι σκέφτεται.

Η καλή συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει τον σύζυγό σας να εντοπίσει τι λείπει και να τον βοηθήσει να διαμορφώσει ένα σχέδιο για να νιώσει καλύτερα. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την αυτογνωσία ή την ικανότητα να κοιτάξουν αντικειμενικά τον εαυτό τους για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Τα καλά νέα είναι ότι συχνά, όταν το άτομο ξαναβρεί το δρόμο του, δεν έχει πλέον την ανάγκη να αναζητήσει επικίνδυνες ή επικίνδυνες συμπεριφορές για να αισθάνεται ολόκληρο (ή να νιώσει οτιδήποτε για αυτό το θέμα.)

Το να νιώθεις κενό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εξαπάτηση, αλλά είναι μια διαδρομή που θα ακολουθήσουν πολλοί άνθρωποι. Τίποτα στη ζωή τους δεν τους κάνει να νιώθουν ζωντανοί ή δεν τους φέρνει ένα ξέπλυμα στο πρόσωπό τους. Έχουν απελπιστεί να νιώσουν οτιδήποτε. Οπότε η υπόθεση είναι μια προσπάθεια να τους κάνει να νιώσουν, να τους αρραβωνιάσει ξανά.

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να είχε αναζητήσει αυτό το συναίσθημα στο σπίτι του. Για άλλη μια φορά, δεν δικαιολογώ την απάτη του. Απλώς κάνω εικασίες για το τι μπορεί να προσπαθεί να εκφράσει. Και θέλω να τονίσω ότι αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε για αυτόν, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτόν.

Σίγουρα, μπορείτε να τον στηρίξετε. Μπορείτε να τον ενθαρρύνετε να αναζητήσει συμβουλές ή αυτοβοήθεια. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι για τον γάμο σας. Είτε είστε θυμωμένοι μαζί του είτε όχι, είναι ένα σημαντικό άτομο στη ζωή σας και είμαι σίγουρος ότι θέλετε να ζητήσει βοήθεια για αυτό. Αλλά δεν μπορείς να τον γεμίσεις ή να του αφαιρέσεις το κενό. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει. Και είναι σημαντικό να το κάνει. Γιατί δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον κάτι που δεν έχεις.

Δεν μπορείτε να δώσετε αγάπη και σταθερότητα σε κάποιον άλλον όταν εσείς οι ίδιοι δεν αισθάνεστε αυτό εσωτερικά. Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο μπορεί να σας έχει δώσει κάποια εικόνα για το τι μπορεί να εννοούσε ο σύζυγός σας με το να αισθάνεστε άδειος. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά μπορεί να είναι μια προσπάθεια να εκφράσει γιατί έδρασε.


Source by Katie Lersch

About admin

Check Also

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύζυγός μου στάθηκε δίπλα μου αφού απάτησα, δεν το αξίζω

Είναι πολύ φυσιολογικό να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου αφού έχεις απατήσει τον σύζυγό …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.