Χρησιμοποιώντας ένα ιρλανδικό όνομα για το μωρό σας

Η παράδοση περιβάλλει τους Ιρλανδούς και η ονομασία των παιδιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην Ιρλανδία, βρίσκει κανείς οικογένεια μετά από οικογένεια στην οποία πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο μικρό όνομα. Μπορεί να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αυτά τα ονόματα μόνο για να ονομάζουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, ενώ η ονομασία των παιδιών στην Ιρλανδία έχει πολλή ιστορία πίσω της, υπάρχει μια ποικιλία ονομάτων, παραδοσιακών και σύγχρονων, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

Η επιλογή ενός ονόματος για το παιδί σας με την παραδοσιακή ιρλανδική μόδα ακολουθεί ένα μοτίβο. Αν και αυτό το μοτίβο ονομασίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέρος της Ιρλανδίας που βρίσκεται, βασικά ακολουθεί αυτό το σχήμα:

Πρώτος γιος – παππούς από τον πατέρα

Δεύτερος γιος – μητρικός παππούς

Τρίτος γιος – πατέρας

Τέταρτος γιος – ο μεγαλύτερος αδερφός του πατέρα

Πέμπτος γιος – ο μεγαλύτερος αδερφός της μητέρας

Πρώτη κόρη – είτε γιαγιά

Δεύτερη κόρη – άλλη γιαγιά

Τρίτη κόρη – μητέρα

Τέταρτη κόρη – η μεγαλύτερη αδερφή της μητέρας

Πέμπτη κόρη – η μεγαλύτερη αδερφή του πατέρα

Η ονομασία των επόμενων παιδιών συνεχίζει με το ίδιο μοτίβο.

Το να ονομάσετε το παιδί σας στο παραδοσιακό ιρλανδικό μοτίβο παραπάνω τιμά τους προγόνους σας και αποκαλύπτει ενδιαφέροντα γεγονότα για την οικογένειά σας γενικά. Παραδείγματα παραδοσιακών ιρλανδικών ονομάτων για αγόρια είναι τα Brocc, Cass, Fial, Mel και Tadhg. Παραδείγματα παραδοσιακών ιρλανδικών ονομάτων για κορίτσια είναι τα Brighid, Ceara, Deirdre, Marga και Teafa. Παραδείγματα σύγχρονων ιρλανδικών ονομάτων για κορίτσια είναι Cara, Kaylee, McKenna, Neila, Sarah και για αγόρια Brandon, Carey, Grady, Kirby, Shannon. Μπορεί να θέλετε να ζητήσετε από έναν ντόπιο από την Ιρλανδία να προφέρει το όνομά σας που επιλέξατε, ώστε να ξέρετε πώς ακούγεται. Οι διαδικτυακοί ιστότοποι έχουν επίσης ηχογραφήσεις με ομιλούμενα ιρλανδικά ονόματα που μπορείτε να ακούσετε.

Τα παραδοσιακά γαελικά ονόματα συχνά θα μπερδέψουν τους υπόλοιπους από εμάς. Οι μη Γαελικοί ομιλητές πιθανότατα θα συλλαβίζουν και θα προφέρουν τα ονόματα λανθασμένα. Το παιδί σας μπορεί να χρειάζεται συνεχώς να δίνει τη σωστή ορθογραφία και προφορά. Ωστόσο, το όνομα του παιδιού σας θα είναι μοναδικό και θα ξεχωρίζει εύκολα σε μια ομάδα.


Source by Tiffany Windhurst

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.