Dragon Stories: Yofune Noshi

Πριν από πολύ καιρό, στην αρχαία Ιαπωνία, ένας σαμουράι ονόματι Oribe Shima είχε τρέξει στραβά για την εύνοια ενός τοπικού άρχοντα και είχε εξοριστεί στο μακρινό νησί Kamishama. Πίσω έμεινε η δεκαοχτάχρονη κόρη του, Τόκογιο.

Η Tokoyo είχε ραγισμένη καρδιά και αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να τολμήσει στο νησί του πατέρα της, ώστε να περάσει τις υπόλοιπες μέρες της μαζί του. Ήταν καλά εκπαιδευμένη στα θέματα της θάλασσας, και έτσι πούλησε όλα τα υπάρχοντά της και έπλευσε στον ωκεανό με μια μικρή βάρκα.

Μετά από πολλές μέρες έφτασε στο νησί. Αλλά δεν υπήρχε πουθενά. Ανέβηκε σε ένα ακρωτήριο και αποκοιμήθηκε. Λίγες ώρες αργότερα ξύπνησε από τους ήχους ενός νεαρού κοριτσιού που έκλαιγε. Στην άκρη του γκρεμού ήταν η νεαρή κοπέλα ντυμένη στα λευκά και ένας ιερέας που μουρμούριζε ξόρκια. Βλέποντας τις προθέσεις του τελετουργικού, έσπευσε σε βοήθεια της κοπέλας.

„Να σταματήσει!“ είπε ο ιερέας, „Δεν καταλαβαίνεις. Αυτή είναι η αναπόφευκτη πορεία των πραγμάτων. Βαθιά στο βάθος της θάλασσας είναι ένας τρομερός δράκος ονόματι Yofune Nushi που μας έχει όλους στην αγκαλιά του. Βλέπεις ότι ελέγχει το κλίμα του ωκεανού, και ως ψαράς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του. Κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα, πρέπει να του δίνουμε την πιο αγνή παρθένα το χωριό μας. Σήμερα είναι εκείνη η δυστυχισμένη μέρα».

Το Τόκογιο άκουγε με λύπη. Τότε όμως είχε μια ιδέα. Δεν είχε θέληση να ζήσει και προσφέρθηκε να αντικαταστήσει το νεαρό κορίτσι που έτρεμε. Ο ιερέας αποδέχτηκε την προσφορά της και φόρεσε τα κορίτσια λευκά ρούχα και πήδηξε στον ωκεανό από κάτω.

Κολύμπησε σε μια σπηλιά που αστράφτει με τα καλύτερα μαργαριτάρια. Αυτή ήταν η σπηλιά του δράκου. Καθώς μπήκε πέρασε δίπλα από ένα μικρό ξύλινο άγαλμα που έμοιαζε με τον Χότζο Τακατόκι, τον άρχοντα που είχε διώξει τον πατέρα της! Πιο πάνω κολύμπησε και έφτασε στη φωλιά.

Είδε τον τρομερό δράκο. Έλαμπε σαν φίδι με πολλά πόδια σε αστραφτερές ιριδίζουσες ζυγαριές ο Γιοφούνε Νόσι της χαμογέλασε.

Αλλά στα δόντια του Τόκογιο ήταν κρυμμένο ένα στιλέτο. Και καθώς ο δράκος κινήθηκε προς το μέρος της, άπλωσε ανάμεσα στα δόντια της για να πάρει το στιλέτο και μαχαίρωσε τον δράκο στο δεξί μάτι. Ο δράκος λυπήθηκε από τον πόνο, αλλά με αυτή την ευκαιρία έκοψε το κάτω μέρος του λαιμού του σκοτώνοντάς τον.

Με το ένα χέρι άρπαξε το πτώμα του δράκου και με το άλλο άρπαξε το άγαλμα και κολύμπησε στην επιφάνεια.

Οι κάτοικοι του νησιού την ανήγγειλαν ως σωτήρα τους και η είδηση ​​διαδόθηκε για το ηρωικό κατόρθωμα του Τόκογιο, ακόμη και μέχρι τα αυτιά του Χότζο Τακατόκι, που είχε από καιρό καταληφθεί από μια κατάρα. Ακούγοντας για το άγαλμα στη σπηλιά, κατάλαβε αμέσως την αιτία του. Ήταν τόσο ευγνώμων που διέταξε την απελευθέρωση του Oribe Shima, ο οποίος είχε κλειδωθεί σε μια μυστική φυλακή.

Ο επανενωμένος πατέρας και κόρη πέρασαν τις υπόλοιπες μέρες τους ευτυχισμένοι.


Source by Alex Tayrien

About admin

Check Also

Τι είναι το Inbreeding και το Line Breeding: Και η σημασία τους;

Αρχίζουμε αυτό το άρθρο πρώτα ορίζοντας τη λέξη Inbreeding. Συγγένεια αναπαραγωγής απογόνων από γονείς πιο …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.